Obavijesti

News

Komentari 197

Preko off shore tvrtki 'oprane' milijarde eura hrvatskog novca

Preko off shore tvrtki 'oprane'  milijarde eura hrvatskog novca
3

Off shore tvrtke osnivaju se vrlo jednostavno, telefonom ili internetom i to za samo nekoliko desetaka dolara. Obično je riječ o zemljama poput Bahama, Cipra...

VIDEO

Zdravko Mamić, Mario Mamić, te dvojica poduzetnika Igor Krota i Sandro Stipančić od četvrtka navečer nalaze se u pritvoru u Remetincu. Među osumnjičenima je i Damir Vrbanović, no za njega nije određen pritvor.

USKOK petoricu sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja. Terete ih da su preko Krotinih i Stipančićevih off shore tvrtki diljem svijeta izvlačili novac iz Dinama. Dinamo je navodno oštećen za najmanje 78.595.841,17 kuna.

A kako uopće funkcioniraju off shore tvrtke?

Osnivaju se vrlo jednostavno, čak telefonom ili internetom i to za samo nekoliko desetaka dolara. Obično je riječ o zemljama poput Belizea, Bahama, Cipra ili Lihtenštajna, odnosno tzv. poreznim oazama gdje se novcu "gubi trag".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mešetarima off shore tvrtke služe isključivo da sakriju svoje ili pomognu sebi sličnima u prikrivanju podrijetla imovine.

Off shore tvrtka na nekom dalekom otočiću ima samo adresu, na kojoj je već stotine sličnih. Vlasnicima se štiti identitet, a policija i poreznici ih nikad ne obilaze.

Posljednjih 15-ak godina preko njih su oprane milijarde eura hrvatskog novca

Na identičan način dvojica istarskih 'poduzetnika', koji su uhićeni s Mamićima, upravo su školski primjer kako se peru deseci milijuna eura. Igor Krota i Sandro Stipančić vlasnici su stotinjak off shore tvrtki diljem svijeta, od Belizea do Češke, iako u neke od tih zemalja nisu ni kročili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u