Obavijesti

News

Komentari 241

Kaos u zračnoj luci: Stotine automobila na putu za Pleso

Kaos u zračnoj luci: Stotine automobila na putu za Pleso
40

Vidikovac Zračne luke Zagreb bit će otvoren tijekom cijele subote kako bi svi koji to žele mogli vidjeti najveći avion na svijetu koji je stigao po Končarev transformator

VIDEO

Vidikovac Zračne luke Zagreb bit će otvoren tijekom cijele subote kako bi svi zainteresirani mogli 'baciti pogled' na zrakoplov Antonov 225, najveći zrakoplov na svijetu koji je u Hrvatsku sletio u petak popodne. Već u jutarnjim satima parkinzi oko Zračne luke bili su puni, a stvorio se veliki red građana, među kojima su i obitelji s djecom, koji su došli vidjeti grdosiju. 

50-metarski red stvorio se u podne od mnoštva građana koji su došli vidjeti avion. Velika je gužva na aerodromu. 

Iz policije su nam rekli da zbog prevelike gužve moraju preusmjeravati promet na križanju Ulice Rudolfa Fizira i Avenije Ivana Pavla II. Ograničenje se odnosi na one koji su automobilima došli vidjeti Antonova, a parkirati se mogu na obližnjim parkinzima u Velikoj Gorici. Oni koji trebaju putovati mogu doći do zračne luke kada se konačno probiju kroz gužvu. 

Pored Antonova 225 svi ostali zrakoplovi izgledaju kao male letjelice pa ne čudi da je privukao toliku pozornost javnosti. U Zagreb je sletio kako bi prevezao Končarov transformator od 140 tona. Ukrcaj tereta u subotu bi mogao trajati cijeli dan. Ukrcaj bi trebao trajati tri sata. Transformator će na specijalnim 'šinama' i dizalicama dovesti do aviona, a onda ga polako uvući s motorima unutar aviona.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je bilo u redu, pista je bila dovoljno duga i slijetanje smo obavili rutinski - kazao je u petak pilot Dmitro Antonov. Na put do Filipina kreće u nedjelju, a zaustavljat će se nekoliko puta, u Bakuu u Azerbejdžanu, u Almati u Kazahstanu i u Kini.  Polijetanje iz Zagreba očekuje se u nedjelju u šest ujutro. 

Vesna Pusić upravo se vratila iz Kine, pa se zatekla u zračnoj luci. Rekla je kako je avion doista impresivan, fascinantan. 

- Drago mi je da je Končar uspio zaključiti ovako veliki posao - rekla je  potpredsjednica Vlade. 

Bilo je i nezadovoljnih građana

Neki su bili i nezadovoljni organizacijom na Plesu. Čitateljica se požalila da neki uopće nisu mogli vidjeti Antonova.

 - Ovo je sramota što se događa na Plesu. Napravili su idiote od građana. Nalazim se na aerodromu, tisuće ljudi, djece, čekaju u nepreglednom redu. S vidikovca se ništa ne vidi. Panoramski autobus je navodno vozio do 11 i trebala je nekakva predbilježba. Ljudi mole da puste taj bus cijeli dan, nigdje se ne može dobiti informacija... Klasično za nas, nisu ovo očekivali, a po cijele dane se priča o velikoj senzaciji...Ovo je neoprostivo...Onaj tko ima nekog poznatog ode na toranj kontrole leta, a ostali vise po ogradama da bi vidjeli komadić repa aviona...SRAMOTA! Ali zato će dobro zaraditi na parkiralištima! - komentirala je čitateljica Romana R. 

U Zračnu luku vozite se busom, ZET povećao broj polazaka

Iz ZET-a su obavijestili da zbog gužve i povećanog broja putnika koji idu prema Zračnoj luci  pojačavaju autobusnu liniju 268 prema Velikoj Gorici.

Kažu da su moguća odstupanja od voznih redova. I iz Zračne luke građane su pozvali da koriste autobuse zbog velike gužve koja se stvorila na Plesu, kao i zbog činjenice da automobili dodatno usporavaju promet. 

>>> Pilot Antonov: 'Razgledat ću Zagreb, čuo sam da je lijepo'

>>> Sporo i sigurno: 'Grdosija' od 136 t na zagrebačkim ulicama

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag