Obavijesti

News

Komentari 90

Skupa pogreška: Cijena prava sitnica! Plati milijun za smeće

Skupa pogreška: Cijena prava sitnica! Plati milijun za smeće
4

Božo Skelin (55) iz šibenskog prigradskog naselja Perkovića dobio je račun od 1,243.502 kune. Što bi značilo da nije platio smeće 1914 godina i osam mjeseci

VIDEO

ŠokOsam mjeseci sam na bolovanju i za mene bi šok bio da su mi poslali račun od 1000, kamoli od milijun i 200 tisuća kuna. Izvan sebe sam, kaže Božo Skelin (55) iz šibenskog prigradskog naselja Perkovića.

Njemu je u četvrtak stigao milijunski račun za smeće. Više puta ga je gledao i proučavao iznos, ali ga oči nisu varale. Umjesto uobičajene svote na uplatnici je pisalo da je stanje duga njegova kućanstva za odvoz komunalnog otpada vrtoglavih 1,243.502,00 kuna! Božu je uplatnica neugodno iznenadila jer je u Šibeniku još na snazi cjenik kojim se računi za odvoz smeća obračunavaju prema članu kućanstva.

- Naplatu odvoza smeća počeli su tek prije nekoliko godina. Znalo nam se dogoditi da preskočimo ili zaboravimo platiti neki račun, ali to sve stane u 50 kuna. Da nikad u životu nitko u selu nije platio račun za smeće ne bi došli do tog iznosa - šokirano govori Skelin, pokazujući nam svežanj plaćenih računa šibenske Gradske čistoće.

Njegovo domaćinstvo uobičajeno plaća račun za odvoz smeća u iznosu od 54,12 kuna. Tih 1,243.502,00 kuna značilo bi da nisu platili smeće 1914 godina i osam mjeseci.

Nazvali smo Gradsku čistoću da provjerimo o čemu je riječ:

- Očito se dogodila pogreška. Pričekajte da provjerimo - rekla je direktorica Sanja Čatlak.

Ubrzo je i stigao službeni odgovor iz Čistoće:

- Ispričavamo se na nastalom propustu našeg računalnog sustava, te smo pogrešku dali pod hitno provjeriti i ukloniti. Naime, Božo Skelin je naš korisnik koji redovito ispunjava svoje obveze i nema dugovanja prema Gradskoj čistoći. Sam iznos koji je naveden kao dugovanje i matematički je nemoguć. Pogreška se dogodila iz razloga što je računalni sustav pogreškom povukao šifru potrošača koja ima slijed znamenki 1243502 i jednostavno je prebacio u rubriku koja je namijenjena dugovanju korisnika. Žao nam je zbog pogreške - stoji u odgovoru iz šibenske Gradske čistoće.

Božu su nazvali i ispričali mu se kada smo mi bili kod njega.

- Nema problema, ne želim se nikome svetiti za nenamjernu pogrešku. Ali što bi bilo da greškom imam slabo srce ili da mi pogreškom pošalju ovrhu na ovaj iznos - kaže Skelin.

Odmah uklonili grešku s računa  

Građani sa zebnjom čekaju što će donijeti novi obračun naplate odvoza smeća usklađen s Uredbom ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zakonom o održivu gospodarenju otpadom. Neki gradovi su već počeli tako naplaćivati, ali ne i Šibenik pa je Božu to više iznenadio račun.

- Radim kao skretničar na HŽ-u, a supruga sezonski radi u hotelima u Solarisu kraj Šibenika. Već sam 8 mjeseci na bolovanju pa je šok bio velik - kaže Božo koji je prihvatio ispriku Gradske čistoće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela