Obavijesti

News

Komentari 104

Švrćo je dvospolac: U jednoj svinji vlasnik Anto 'dobio dvije'

Švrćo je dvospolac: U jednoj svinji vlasnik Anto 'dobio dvije'
5

Krmača je oprasila 13 praščića. Vlasnik Anto iz Ratkovice kaže da je posljednji bio najmanji i najrazigraniji. Zbunio se nakon što ga je uzeo u ruke i pažljivo pregledao

VIDEO

S ukućanima se šalim da sam u jednoj svinji dobio dvije, i mušku i žensku. Ovo je čudo, kaže Anto Lukić (46) iz Ratkovice pokraj Pleternice.

Njegova krmača Šara nedavno je oprasila trinaest praščića. Onaj posljednji umirovljenom vojniku odmah je zapeo za oko. Bio je najsitniji i najrazigraniji dok su mu uši bile skvrčene pa ga je Anto od milja nazvao Švrćo. Zbunio se nakon što ga je uzeo u ruke i pažljivo pregledao.

Čini se da mu je 13 sretan broj

- Shvatio sam da ima i muške i ženske spolne organe. Nema šanse da mi on završi u kobasicama. Ma možda će mi biti i kućni ljubimac. Čini se da mu je 13 sretan broj - smije se Slavonac. Anto je krmaču Šaru prije tri godine dobio od prijatelja. Otkako je ima, već se tri puta oprasila i na svijet donijela više od 20 praščića.

Međutim, svi su bili ili muški ili ženski, jedino je sitni i razigrani Švrćo oboje - dvospolac.

Seoska atrakcija

- Prijatelji mi nisu vjerovali da mi je prase dvospolac. Sad je seoska atrakcija jer ga svi žele fotografirati. Već sam imao upita da ga prodam, ali to ne dolazi u obzir. Ma presladak je - govori Švrćin vlasnik.

Pretpostavljam da su se u maternici izmiješali hormoni oba roditelja. Takvo prase se ne može koristiti za rasplod jer su mu spolni organi zakržljali pa ne mogu biti u funkciji, kaže veterinar

Ipak, ostali praščići neće, poput ovog trinaestog sretnika, biti pošteđeni nego će, čim odrastu, nastavlja Anto, završiti u kobasicama i slanini. Veterinar Nebojša Gačeša objašnjava kako je kod praščića najvjerojatnije došlo do genetske pogreške.

- Pretpostavljam da su se u maternici izmiješali hormoni oba roditelja. Takvo prase se ne može koristiti za rasplod jer su mu spolni organi zakržljali pa ne mogu biti u funkciji - objasnio je Gačeša iz pleterničke veterinarske ambulante. Kako kaže, u svojoj praksi često je viđao slične slučajeve kod raznih životinja, ali ne i svinja.

- Takve životinje vlasnici su obično klali ili prodavali. Mali Švrćo ne bi trebao imati nikakvih zdravstvenih problema. Mislim da će živjeti normalno kao i svako drugo prase, a na njegovu vlasniku je da odluči što će učiniti s njim – zaključio je veterinar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.