• Članak
  • Komentari 0
  • Share
  • Tweet4

Hrskavica morskog psa nije lijek nego prevara

Tvrdnje da hrskavica morskog psa pomaže u liječenju raka neistinite su - brojne studije pokazale su da taj "čudotvorni lijek" ne djeluje

Utorak, 05. 6. 2007. u 07:00    Piše: Ida Borovac / ScienceDaily
Hrskavica morskog psa nije lijek nego prevara Photos Nije istina da morski psi ne obolijevaju od raka
Istraživanje provedeno na sveučilištu u Texasu pokazalo je da ekstrakt hrskavice morskog psa nema nikakvi terapeutski učinak u liječenju raka pluća. Svi sudionici ispitivanja, njih 384, primali su kemoterapiju i zračenja, a onima koji su uz to uzimali hrskavicu morskog psa, ona nije uspjela nimalo produljiti život. Ranija istraživanja pokazala su da taj preparat nije učinkovit ni kod drugih oblika raka. - Takvi preparati su štetni, odvraćaju pacijente od boljih terapija, a i smanjuju populaciju morskih pasa - kaže Gary K. Ostrander, biolog sa sveučilišta John Hopkins.

Tagovi: lijek, rak, morski pas, šarlatani, nadriliječnik

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar