Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Nakon treninga energiju vraća smoothie od banana i agruma

Nakon treninga energiju vraća smoothie od banana i agruma
1

Lijek za tijelo: Nakon intenzivnijeg treninga poput bicikliranja ili trčanja tijelo će se lakše oporaviti uz napitak od proteinskog praha i banane koja ublažava grčeve

VIDEO

Nakon treninga potrebno je nadoknaditi izgubljenu energiju pa je najzdravije posegnuti za smoothiejem bogatim vitaminima, proteinima i mineralima.

- Sastav smoothieja ovisi o intenzitetu treninga, a najbolje ga je popiti pola sata nakon vježbanja - objašnjava nutricionistica Jasna Ćerić.

Nakon završenog intenzivnijeg treninga poput bicikliranja ili trčanja najbolje je opskrbiti se proteinima, a nakon joge bolje je rehidrirati organizam voćem i povrćem nego ga napuniti s previše proteina. Za obnovu mišića nakon treninga u smoothieje je zato najbolje dodati proteinski prah, a osim proteina sirutke, koji je lako probavljiv, mogu se dodati i proteini graška ili konoplje koji će potaknuti metabolizam i povećati mišićnu masu. Banana je odličan izvor kalcija, magnezija i kalija pa sportašima pomaže kod ublažavanja grčeva nakon napornih treninga. 
U blender možemo dodati i đumbir i ananas koji sadrže enzim bromelain koji olakšava i poboljšava probavu te smanjuje upale. Osim svježeg voća dodajte i sušeno poput šljiva, marelica, datulja i brusnica, kažu nutricionisti.

- Bobičasto voće, acai bobice i agrumi bogati su vitaminom C, ali i antioksidansima koji pomažu u oporavku i usporavanju starenja stanica te podižu energiju - objašnjava Jasna Ćerić te savjetuje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U smoothie možemo umiksati i zeleno lisnato povrće, a zasladiti ga medom ili cimetom.

Uz proteine i vitamine, napicima dodajte namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama poput sjemenki ili ulja lana te chia sjemenki. A za više energije umiješajte i po žličicu maca praha.

- Osim na temelju vode ili jogurta u smoothie možemo staviti i rižino, sojino ili bademovo mlijeko - zaključuje nutricionistica Ćerić.

Nadoknadite elektrolite 

Rehidracija i potrebna količina magnezija, natrija i kalija ovisi o naporu treninga, ali je najbolje tijekom treninga piti vodu, a poslije popiti izotonični sportski napitak.

Maslac od orašastih plodova

Ako želite smršavjeti, nemojte dodavati maslac od badema ili kikirikija. Ti sastojci su u smoothiejima pogodniji za one koji žele poraditi na mišićnoj masi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'