Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Post uz kemoterapiju potiče samouništenje stanica tumora

Post uz kemoterapiju potiče samouništenje stanica tumora
1

Dok druge stanice tijela na post reagiraju tako da ulaze u hibernaciju, one tumora počinju se razmnožavati sve dok se ne unište, a uz to je obavezna kemoterapija

VIDEO

Suzdržavanje od jela u kratkim periodima može usporiti rast tumora, a u kombinaciji s kemoterapijom i izliječiti neke vrste raka, objavili su znanstvenici Sveučilišta Južna Kalifornija, a prenosi Daily Mail.

Oni su otkrili da obične stanice tijela na uskraćivanje hrane reagiraju tako da ulaze u stanje slično hibernaciji, dok stanice tumora nastavljaju rasti i dijeliti se, dok se naposljetku same ne unište.

- Te stanice, na neki način, izvrše grupno samoubojstvo. One nastoje kompenzirati nedostatak brojnih tvari u krvi nakon posta -  rekao je voditelj istraživanja, profesor Valter Longo.

On i njegova ekipa su proučavali utjecaj posta na rak dojke, tumore urinarnog trakta i jajnika. Kod posta bez kemoterapije tumor dojke, melanom i tumori mozga su sporije rasli, a u kombinaciji s kemoterapijom liječenje raka je u svakom slučaju bilo još uspješnije.

Višestruki ciklusi posta i kemoterapije su izliječili 20 posto vrlo agresivnih tipova raka, dok je u 40 posto slučajeva došlo do ograničenja rasta tumora. Niti jedna životinja uključena u testiranje nije preživjela rak ako je liječena samo kemoterapijom.

- Ne možemo sa sigurnošću reći koliko bi ovaj princip bio učinkovit kod ljudi, ali zasigurno ne može naštetiti. Pacijenti bi mogli postiti dva dana prije i jedan dan poslije kemoterapije - rekao je Longo, koji se nada skorašnjem testiranju svojih ideja na ljudima koji boluju od raka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu