Obavijesti

Lifestyle

Komentari 129

Veći rizik od tumora prostate imaju homoseksualci te djevci

Veći rizik od tumora prostate imaju homoseksualci te djevci
1

Kod homoseksualaca je šansa za rakom veća ako kroz život imaju više partnera, dok heteroseksualni muškarci koji su spavali s 20 i više žena, imaju manji rizik

VIDEO

Muškarci, s koliko ste žena spavali tijekom života? Ako se kao zavodnici možete pohvaliti da je ta brojka veća od 20, tada imate i 28 posto manji rizik od nastanka raka prostate, otkrio je tim znanstvenika sa Sveučilišta u Montrealu i INRS Instituta Armand-Frappier.

 Smanjene su i šanse za razvoj agresivne vrste raka u usporedbi s onima koji su se seksali samo s jednom ženom, vjerojatno zbog otpornosti koja nastaje jačanjem imuniteta na taj način.

- Možda je to zato što imaju učestalije ejakulacije, a to štiti od raka prostate - objasnila je voditeljica istraživanja profesorica Marie-Elise Parent. Veliki broj ejakulacija smanjuje koncentraciju kancerogene tvari u tekućini prostate, a sastavni je dio sjemena. Stvara se i manje kristalnih struktura u prostati koja su povezana s rakom.

Ali, ova teorija ne vrijedi za homoseksualce. Kod njih je šansa za rak prostate udvostručena ako imaju više od 20 partnera i pet puta veća za dobivanje agresivnog tipa karcinoma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znanstvenici pretpostavljaju zašto za homoseksualce ne vrijedi isto pravilo kao za ostale muškarce. - Moguće je da analni seks rezultira fizičkom traumom prostate - rekao je jedan od njih.

Studija nema dobre vijesti ni za djevce jer oni dvostruko češće dobivaju rak prostate od seksualno aktivnih muškaraca. 

Do rezultata su došli  nakon istraživanja navika 3208 muškaraca. Ispitivali su ih o načinu života i seksualnim navikama. Među njima je bilo i 1590 njih s dijagnozom raka prostate postavljenom između rujna 2005. i kolovoza 2009. godine, piše The Independent.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru