• Članak
  • Komentari 39
  • Share 2
  • Tweet4
dAY0WjBUBk0

Morskog psa opet vidjeli u nedjelju u moru ispred Pule

NEMAN U PLIĆAKU: Lučka kapetanija pregledava more kod otočića Sveti Andrija ispred Pule jer je netko od građana opet vidio morskog psa u moru

Nedjelja, 18. 1. 2009. u 08:00    Piše: Dijana Marić
Šokirali smo se. Ne znamo koja je to vrsta, ali bio je dugačak oko 6 ili 7 metara. Bio je prugast i golem. Njegova peraja je izronila i šokirala nas, pričao je vidno uzbuđeni Bojan Mejak (19) iz Pule pokazujući nam slike morskog psa snimljene mobitelom.
Na vrlo velikog morskog psa, kakav rijetko dolazi u naše more, osobito za zimskih dana, otac i sin Mejak doslovce su naletjeli u subotu oko 16.45 sati na Fiželi u Puli. Velika riba izronila je u plićaku, samo dva metra u moru ispred njih.
- Htio sam uloviti lignju, ali je umjesto lignje izronio morski pas, pa sam u šoku brzo povukao štap. Gotovo pet minuta je kružila psina oko nas, mirno, bez straha. Napravio je cijeli đir po pulskom zaljevu i jednostavno zaronio na kraju i otišao prema brodogradilištu Uljanik - rekao je Bojan. Onako šokirani, Mejakovi i još jedan Puljanin pokušali su psa nekako izvući na obalu.
- Daj pušku! Je...o te kako me u...ro, ogroman je! - povikao je Bojan cijelo vrijeme snimajući golemu neman. Otac i sin sve su vrijeme hodali uz obalu s golemom psinom, koja ih je netremice gledala iz vode i plivala mirno, bez straha od ljudi.
- Bio mi je jednostavno preblizu. Mogao sam ga dotaknuti, ali ipak nisam. Ima široku glavu i usku njušku. Ovakvo što nikad u životu nismo doživjeli. Ovo je neviđeno - ispričali su nam otac i sin Mejak.

KAPETANIJA ĆE PROVJERITI JE LI PAS JOŠ U PULI
Odmah su, kažu, obavijestili Lučku kapetaniju i pulske veslače da se ne prepadnu morske psine. Djelatnici Lučke kapetanije i pomorske policije pregledavaju more kod otočića Sveti Andrija jer je prema izjavama svjedoka tamo u nedjelju opet viđen isti morski pas.

Tagovi: morski pas, pula

Izdvojeni komentari 39 komentara Pogledaj sve komentare
18.01.2009., 11:08

Zlatko76: daj pušku, daj pušku !!! Takvi neuki debili kao šta je i ovaj su vjerovatno upucali one sve mrtve dupine koji su proteklih mjeseci isplivali, a obdukcija je pokazala da su ubijeni vatrenim oružjem !?

18.01.2009., 10:44

sikorsky: Pazi,!..daj pušku,daj pušku,...da nije morskog čedu vidio?.On bi odmah,pucao?!Pa zar nikada nije čuo,da u moru žive i ostale vrste životinja a ne samo ono što bi on na tanjur!?Lignje,.pazi on bi lignje a neku možda zaštitenu vrstu morskog pasa koji možda jede plankton zato odmah treba ubiti?!Jao ko da Hrvatska juče dobila more pa sada treba istrjebit sve što je čudno?!Ajte malo šaljite istraživače na more kao ostali pomorski narodi a ne samo lovce i ubice.Možete bit sretni,da u vašem moru živi puno različitih vrsta životinja što je dokaz da je voda čista i more nije zagadjeno.To je samo veliki plus za Hrvatsku!!!A kupališta zaštiti od morskih pasa kao svugdje po svijetu.Šta je tu problem?U more čovek ulazi kao stranac a ne kao svemoguči gospodar kojem je sve dozvoljeno.Ajoj,..daj pušku nekako čemo ga izvuči...... prikaži sve

18.01.2009., 09:33

1Broj: prvo sta covjeku pada na pamet kada ugleda neobicno je ?.........................UBIT!!!!!

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar