Obavijesti

Tech

Komentari 2

Prva pomoć za spas mobitela nakon što upadne u vodu

Prva pomoć za spas mobitela nakon što upadne u vodu
1

Ostatka vode iz mobitela možete se riješiti 20-minutnim usisavanjem ili ostavljanjem u zdjeli riže tijekom noći jer će i ona pomoći da se izvuče sva vlaga iz njega

VIDEO

Iako će vas vjerojatno najprije obuzeti panika da ste izgubili sve telefonske brojeve i fotografije, najvažnije je sabrati se i djelovati što je brže moguće. Što je dulje mobitel u vodi, to su manji izgledi da ćete ga uspjeti spasiti. Ni slučajno nemojte pokušati upaliti mobitel jer bi to moglo izazvati kratki spoj. 

Umjesto toga obvezno izvadite bateriju i SIM karticu. Zatim ga valja osušiti, ali ne sušilom za kosu jer bi njegova vrućina mogla rastopiti unutarnje dijelove ili potisnuti vlagu još dublje u uređaj. Radije ga obrišite krpom ili papirnatim ručnikom pokušavajući osušiti i udubljenja. Samo kap vode dovoljna je da mobitel počne hrđati i postane neupotrebljiv. Nakon brisanja krpom riješite se ostatka vode tako da je isisate usisavačem. 

No pripazite da ga ne držite preblizu uređaja te ne kraće od 20 minuta. Također, možete ga tijekom noći ostaviti u zdjeli riže jer će i ona pomoći izvući vlagu. Tek nakon što ste pričekali barem 24 sata od nezgode ili još dulje, vratite bateriju i SIM karticu u mobitel pa ga pokušajte uključiti. 

Slatka voda izvlači sol

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako vam mobitel upadne u more, prije nego što ga počnete sušiti, uronite ga nakratko u slatku vodu. Ne učinite li to, kristalići iz slane vode naštetit će osjetljivim dijelovima mobitela. Unutarnji dio uređaja ne čistite alkoholom jer bi mogao rastopiti ljepilo.

U hladnjak, ne u zamrzivač

Vlagu iz mobitela izvući ćete i ako ga stavite u hladnjak na papirnati ručnik 30-ak minuta. Također, ne zaboravite izvaditi bateriju i SIM karticu. Nikako ga ne smijete staviti u zamrzivač zato što bi se zbog niske temperature mogao oštetiti ekran. 

Sunce “spašava” mobitel

Ako vam mobitel slučajno upadne u vodu, a niste blizu doma pa ne možete brzo reagirati, stavite uređaj na kontrolnu ploču automobila. Pritom parkirajte automobil na mjestu s dovoljno sunca. Nakon dva, tri sata mobitel bi se trebao osušiti. 

Sve se lako dozna

Nemojte ni pokušati lagati serviseru da vam nije pao u vodu jer vas lako može uhvatiti u laži.

Budite nježni

Tijekom brisanja nemojte previše tresti mobitel kako biste spriječili kretanje vode u njemu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle