To je to što me zanima!

Bizon kao kućni ljubimac: 'Wild Thing me je jednom skoro ubio'

Bizon imena Wild Thing je teži od jedne tone, ali to ne sprječava njegove vlasnike da mu i dalje omogućuju slobodu kretanja u njihovu domu. Ova priča dolazi iz Teksasa, što i nije toliko čudno...
Vidi originalni članak

Zvuči nevjerojatno, ali bračni par iz Teksasa doista drži bizona u vlastitoj kući. Ronnie (60) i Sherron Bridges (44) prodali su krdo od 52 bizona 2004., ali zadržali su jedno tele. Žena je predložila dolazak ogromne životinje u kuću.

- Bila je moja ideja dovesti Wild Thinga u kuću, a kao mlado tele mi se svidio i rekla sam Ronnieju da bi mogli učiniti nešto drukčije s njim, kaže Sherron.

Bizon je trenutno u srednjoj dobi od 11 godina i već se u potpunosti sprijateljio sa svojim vlasnicima. Ali, bilo je tu i nezgodnih situacija, naravno...

- Jednom ga je nešto ' bocnulo' i jednostavno me stavio između rogova i nosio okolo. Sherron je mislila da sam mrtav, priča Ronnie kroz smijeh i otkriva još jednu zanimljivost.

- Smatramo ga članom naše obitelji u tolikoj mjeri da mi je bio vjenčani kum prije deset godina. Uvijek je teško proći kraj njega u bilo kojem dijelu kuće, a srećom imamo dovoljno velika vrata da prolazi kroz njih. On je naš ljubimac i volimo ga.

Wild Thing ima svoju štalu i prostor za šetnju, ali svejedno mu je draže pogledati TV u sobi, iz koje se morao izbaciti namještaj kako bi se oslobodilo mjesta za ovo ogromno govedo.

Bizoni su najveći kopneni sisavci u Sjevernoj Americi, a nekoć su bili vrlo rasprostranjeni. Početkom 18. stoljeća započinje njihovo istrebljivanje zbog ukusnog mesa i kože, a već u 19. stoljeću lovci su ih gotovo istrijebili. Danas je bizon zakonom zaštićen i brojčano se povećava.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • strmi007 15.02.2017.

    pa to nisu istine!

  • Istina11_1 15.02.2017.

    Je no jeli lik primjeti da ga se zena boji ?

  • djberg34 15.02.2017.

    Barem ga zena nemre varat s kumom

Komentiraj...
Vidi sve komentare