To je to što me zanima!

Čovjek je obišao svijet na biciklu s jednim kotačem

Joff Summerfield počeo je svoje putovanje prije dvije i pol godine. Krenuo je iz Londona na biciklu s jednim kotačem. Cilj mu je bio put oko svijeta
Vidi originalni članak

Joff, 40-godišnji Britanac posjetio je čak 23 države na četiri kontinenta. Nakon dvije i pol godine vratio se na mjesto odkud je i krenuo, Greenwich Market u jugoistočnom dijelu Londona. U prosjeku je vozio 18 km/h i dnevno prolazio 64 kilometara. Krenuo je preko Europe u Tursku pa sve do Australije gdje je sudjelovao u utrci monocikala. Osvojio je srebrnu medalju i krenuo dalje prema Novom Zelandu. U Kini je vozio bez potrebnih dozvola i uspio se ušuljati preko granice u Tibet. Putovanje je nastavio preko Indije i Nepala. Prije povratka kući obišao je SAD i Kanadu. Prvi je čovjek koji je obišao svijet na monociklu nakon Thomasa Stevensa koji je to napravio 1887. godine. Joff je radio kao mehaničar u Formuli 1, a oduvijek je želio obići svijet.
- Ne mogu vjerovati da sam uspio. Odlično je vratiti se kući. Jako volim svoju zemlju i što sam više putovao to sam je više cjenio. Nije bilo lako na biciklu, ali naviknuo sam se - kaže Britanac.
Joff će napisati knjigu o svojim avanturama na putu oko svijeta.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • z501 10.11.2008.

    neš ti face

Komentiraj...
Vidi sve komentare