To je to što me zanima!

Dan svetog Patrika: Zeleni su potoci izbezumili Zagrepčane

Svoj 'danak' za proslavu tradicionalnog irskog praznika ove su godine platili i zagrebački potoci koji su svojom zelenom bojom iznenadili, ali i zabrinuli neke građane...
Vidi originalni članak

Facebook grupa 'Zakaj volim Zagreb' jutros je ispunjena neobičnim fotografijama zagrebačkih potoka, sve od Črnomerca preko Remize i Srednjaka do Kraljičinog zdenca ispod Sljemena. Nekoliko fotografija poslali su nam i zbunjeni čitatelji. 

Mnogi građani znali su o čemu se radi i pozitivno su reagirali, no mnogo je i onih koji su zabrinuti zbog zagađenja potoka, kao i za život malobrojnih riba koje još uvijek žive u nekima od njih. Neki su pak zauzeli sasvim treću stranu s komentarom da se potoke i rijeke trebalo obojati u plavo jer 'BBB danas slave 30 godina'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrebački potoci u boji svetog Patrika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nadamo se kako su potoci obojani ekološkom bojom koja neće zagorčati život malobrojnim ribama, a hoće li se otkriti tko je to odlučio Dan svetog Patrika obilježiti na ovakav način, vjerojatno ćemo znati do kraja dana. 

POGLEDAJTE VIDEO: Potoci se stopili s travom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Chicagu primjerice gradske vlasti već godinama financiraju bojanje rijeke Chicago u zeleno s obzirom na veliki broj irskih imigranata u tom gradu. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Luka___1 20.03.2016.

    mali zeleni se tu legu

  • fredaster 17.03.2016.

    sta je zagrebcana uz ovaj potok i bas djeluju izludjeno jer "cini se da znaju" o cemu se radi?

  • Uni 17.03.2016.

    Kad nam priroda jednom vrati sve sto joj radimo i njenim zivotinjama

Komentiraj...
Vidi sve komentare