Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Dan svetog Patrika: Zeleni su potoci izbezumili Zagrepčane

Svoj 'danak' za proslavu tradicionalnog irskog praznika ove su godine platili i zagrebački potoci koji su svojom zelenom bojom iznenadili, ali i zabrinuli neke građane...

Foto: Klementina Franjković
30 komentara

Facebook grupa 'Zakaj volim Zagreb' jutros je ispunjena neobičnim fotografijama zagrebačkih potoka, sve od Črnomerca preko Remize i Srednjaka do Kraljičinog zdenca ispod Sljemena. Nekoliko fotografija poslali su nam i zbunjeni čitatelji. 

Foto: Ivan Marić

Mnogi građani znali su o čemu se radi i pozitivno su reagirali, no mnogo je i onih koji su zabrinuti zbog zagađenja potoka, kao i za život malobrojnih riba koje još uvijek žive u nekima od njih. Neki su pak zauzeli sasvim treću stranu s komentarom da se potoke i rijeke trebalo obojati u plavo jer 'BBB danas slave 30 godina'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrebački potoci u boji svetog Patrika

Nadamo se kako su potoci obojani ekološkom bojom koja neće zagorčati život malobrojnim ribama, a hoće li se otkriti tko je to odlučio Dan svetog Patrika obilježiti na ovakav način, vjerojatno ćemo znati do kraja dana. 

POGLEDAJTE VIDEO: Potoci se stopili s travom

U Chicagu primjerice gradske vlasti već godinama financiraju bojanje rijeke Chicago u zeleno s obzirom na veliki broj irskih imigranata u tom gradu. 

 

 

Tema: Reporteri

Možda vas zanima i ovo:
Message