To je to što me zanima!

Dozvolili marihuanu na jedan dan u godini: 'Jedva čekam!'

Festival Shivaratri je jedan od najvećih hinduističkih događaja na svijetu. Stanovnici Nepala slave, pjevaju, mole se, razmišljaju o etici i vrlinama, ali i - konzumiraju marihuanu...
Vidi originalni članak

Konzumiranje marihuane nije dozvoljeno u Nepalu, a izuzetak je jedan dan u godini kad slave rođendan božice Shive. U čast Shive organiziraju drevni festival Maha Shivaratri.

To je jedan od najvećih hinduističkih događaja na svijetu kojim se obilježava sjećanje na "nadvladavanje tame i neznanja" u životu i svijetu. Pjevaju, mole se, poste, prakticiraju yogu i razmišljaju o etici i vrlinama, kao što su samokontrola, poštenje, praštanje i otkriće Shive...

Osim toga, dopušteno im je pušiti marihuanu jer tako, kako kažu, lakše meditiraju i osjećaju se bliže Shivi. Gorljivi poklonici ostaju budni cijelu noć. Drugi posjećuju jedan od Shivinih hramovima ili hodočaste. 

- Jedva čekam taj dan. Jedva čekam Shivaratri kako bi mogao pušiti travu - kaže uzbuđeno jedan stanovnik Nepala. 

- Radim to prvenstveno iz vlastitog zadovoljstva, ali time i odajem počast Shivi. To je dar od Shive koji nikome ne šteti. Tim darom se čak mogu izliječiti razne bolesti - dodaje on.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • bela-strela 14.03.2017.

    Jedan stariji gospodin ( deda ) kad sam mu došao u posjetu me zamolio da mu nabavim pa da može prije spavanja se opustit Itd.. Prvo nisam mogao vjerovat da me čovjek od skoro 80g to zamolio ali sam mu nabavio i onda uz večernje opuštanje saslušao njegovu mladost i život.. Fakt zašto sam ovo napisao je da vi koji ste toliko protiv marihuane ni neznate koliko ljudi u vašem susjedstvu i koje sve životne dobi uživaju i koriste kao ljek meni dragu biljku..

  • 14.03.2017.

    sad su veseli

  • Igor Petak 14.03.2017.

    Trava je zakon.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare