To je to što me zanima!

Galeb Grgo već 12 godina prati Nevena na ribarenju

Ribar Neven (56) iz Drvenika pokraj Makarske kaže kako ribarenje bez galeba Grge ne bi bilo isto. Svaki dan hrani ga ostacima ribe koju ulovi
Vidi originalni članak

S prijateljem sam krenuo u ribolov i na kilometar od obale me kao i svaki puta dočekao Grgo, galeb koji me već 12 godina dočekuje na istom mjestu, ispričao nam je Neven Kostanić (56), ribar iz Drvenika u blizini Makarske. Kaže kako već godinama hrani galeba ostacima ribe.
- Zbilja je umiljata životinja. Prirastao mi je srcu. Ribarenje bez njega ne bi mi bilo isto - dodao je Neven. Njegov prijatelj Radovan, koji ga je fotografirao u nedjelju ujutro, iznenadio se koliko je Grgo poslušna ptica. Galeb je unazad dvije godine na ribarenje počeo voditi i svojeg mladunca, kojemu Neven još nije dao ime, jer je, kako kaže, neodlučan. Ipak naučio ga je da mu slijeće na slamnati šešir i da na njemu mirno sjedi.
Ornitolog Luka Jurinović objasnio nam je da su galebovi izrazito miroljubive životinje koje se lako mogu pripitomiti.
- Oni jednostavno idu tamo gdje znaju da će sigurno dobiti hranu. Životni prosjek im je oko 40 godina, a mladunci su im prvih četiri do pet godina smeđe boje - rekao nam je Luka.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • predsjednik03 07.09.2010.

    GRGO LEGENDOOO !!!

  • user_38602 07.09.2010.

    prelijepo

  • CoRny_ 07.09.2010.

    aaaa! predobro! :D steta samo kaj mi se te bestije nimalo ne svidaju. ://

Komentiraj...
Vidi sve komentare