Galeb Grgo već 12 godina prati Nevena na ribarenju | 24sata
Obavijesti

Viral

Komentari 17

Galeb Grgo već 12 godina prati Nevena na ribarenju

Galeb Grgo već 12 godina prati Nevena na ribarenju
3

Ribar Neven (56) iz Drvenika pokraj Makarske kaže kako ribarenje bez galeba Grge ne bi bilo isto. Svaki dan hrani ga ostacima ribe koju ulovi

VIDEO

S prijateljem sam krenuo u ribolov i na kilometar od obale me kao i svaki puta dočekao Grgo, galeb koji me već 12 godina dočekuje na istom mjestu, ispričao nam je Neven Kostanić (56), ribar iz Drvenika u blizini Makarske. Kaže kako već godinama hrani galeba ostacima ribe.
- Zbilja je umiljata životinja. Prirastao mi je srcu. Ribarenje bez njega ne bi mi bilo isto - dodao je Neven. Njegov prijatelj Radovan, koji ga je fotografirao u nedjelju ujutro, iznenadio se koliko je Grgo poslušna ptica. Galeb je unazad dvije godine na ribarenje počeo voditi i svojeg mladunca, kojemu Neven još nije dao ime, jer je, kako kaže, neodlučan. Ipak naučio ga je da mu slijeće na slamnati šešir i da na njemu mirno sjedi.
Ornitolog Luka Jurinović objasnio nam je da su galebovi izrazito miroljubive životinje koje se lako mogu pripitomiti.
- Oni jednostavno idu tamo gdje znaju da će sigurno dobiti hranu. Životni prosjek im je oko 40 godina, a mladunci su im prvih četiri do pet godina smeđe boje - rekao nam je Luka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Najbizarnije seks priče iz doba antike: 'Analne' kazne, erotska salata i gladijatori kao starlete
PERVERZNI VLADARI

Najbizarnije seks priče iz doba antike: 'Analne' kazne, erotska salata i gladijatori kao starlete

Kako bi održali svoj libido, muškarci starog doba jako su vodili računa o prehrani. Grci su vjerovali da zelena salata loše utječe na erekciju...