To je to što me zanima!

Gluhog dalmatinera uspjeli su naučiti znakovni jezik

Zoe, 18-mjesečna ženka dalmatinera, rodila se gluha. Nije se mogla povezati s vlasnikom pa ju je odlučio napustiti. Činilo se da nema nade za nju
Vidi originalni članak

Osoblje centra za skrb životinja u Devonu, Velika Britanija, dalo joj je novu šansu. Naučili su je osnovama znakovnog jezika. Podignuta ruka s dlanom prema naprijed znači stani, palac prema dolje i Zoe liježe na pod, a kad vidi palac prema gore, ženka dalmatinera skače u zrak. Ispružena ruka i Zoe odmah daje šapu.
- Zoe je bila jako uplašena kad je došla u centar. Nije imala samopouzdanja. Naučili smo je jezik znakova i potpuno se promijenila. Vedra je i vesela i sad joj samo trebamo pronaći novog vlasnika - rekla je Gill Hodge, stručnjakinja za životinje.
Novog vlasnika će također naučiti znakovima koje Zoe zna kako bi se mogli što bolje povezati.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • GospođaTipfeler 13.02.2013.

    Osobno poznajem psa (dogo argentino) koji je isto tako gluh od rođenja i sasvim fino funkcionira sa svojim vlasnicima. Usred Zagreba. Ne treba ići u Englesku po primjere.

  • user_30613 14.12.2008.

    jedan hendikep,ti pojaca druga osjetila,osobno taj covjek nije za zivotinje,nema dusu,da je on gluh i da ga zena radi toga odbaci,dusu moras imati,pa makar te vodila u krah.ovaj je nema,al ni za ljude moje osobno misljenje..

  • cigo 06.12.2008.

    ...jel se i taj fura 260 km/h,...

Komentiraj...
Vidi sve komentare