To je to što me zanima!

Islanđani su 'smjestili' Penceu i dočekali ga s Pride zastavama

Kada je stigao na sastanak u legendarnu 'Höfði' kuću u Reykyaviku, Mikea Pencea dočekao je njemu vrlo mrzak prizor - red Pride zastava. Čak je i predsjednik Islanda na ruci imao narukvicu u duginim bojama
Vidi originalni članak

Mike Pence, dopredsjednik SAD-a, poznat je, izmađu ostalog, i po svojim vrlo konzervativnim i anti-LGBT stavovima, a hrabriji (i liberalniji) svjetski lideri ne propuštaju ga podbosti zbog toga. Najdalje je u toj priči ovih dana otišao Island koji je Pencea dočekao pun zastava Pridea. 

Kada je došao na sastanak s islandskim predsjednikom Guðnijem Jóhannessonom u legendarnu 'Höfði' kuću, nasuprot nje ga je dočekao cijeli red Prideovih zastava, piše The Guardian. Njih je ispred svoje zgrade postavila IT tvrtka Advania. 

- Osjetili smo potrebu slaviti različitost i to smo pokazali zastavama koje smo izvjesili, objasnio je Ægir Már Þórisson, direktor Advanie. 

Još nekoliko okolnih tvrtki, pišu islandski mediji, zamijenilo je vlastite ili zastave Islanda zastavama Pridea. 

Ali, kao što kažu u svakoj klišejiziranoj TV reklami, to nije bilo sve. Islandski predsjednik Guðni Jóhannesson na ruci je za vrijeme sastanka s Penceom imao narukvicu u duginim bojama. 

Jóhannesson je na isti način dočekao i Vladimir Putina, lidera također poznatog po anti-LGBT stavovima. 

Prije nekoliko dana, Penceu je 'smjestio i irski premijer Leo Varadkar koji je američkog dopredsjednika dočekao u društvu svojeg partnera. 

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 06.09.2019.

    A vidim da sam bio u pravu evo uklonjeni komentari a i crveni kartoni su pali.Istina je izgleda omražena.

  • 06.09.2019.

    Ona poznata glasi ..citiram...."Čega se pošten i pametan srami s tim se iskvaren i budala ponosi"

  • trpaj_sirotinju 06.09.2019.

    koliko nesigurni,jadni i nesretni moraju bit sa svojim životima da im cijeli svijet mora titrati ono šta god imaju u gaćama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare