To je to što me zanima!

'Izronio sam iz mora i snimio zmijurinu. Imala je dva metra'

Išao sam roniti i kad sam se vratio na brod i digao sidro čuo sam kako nešto pljuska iza mene. Okrenuo sam se i vidio zmiju kako pliva u mom smjeru, ispričao je podvodni ribolovac iz Lošinja
Vidi originalni članak

Zmije od gotovo 2 metra snimljena je u nedjelju između otočića Velike i male Orjule na Lošinju.

Pogledajte vide:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Inače sam podvodni ribolovac, išao sam roniti i kad sam se vratio na brod i digao sidro čuo sam kako nešto pljuska iza mene. Okrenuo sam se i vidio zmiju kako pliva u mom smjeru. Ovo je prvi puta da sam vidio zmiju da tako pliva, dodatno me začudilo što je more dosta hladno za njih - ispričao je čitatelj.

Na Lošinju nema otrovnica, a po boji i veličini misli kako se radi o neotrovnici kravosasu, najdužoj europskoj zmiji.

- Viđao sam ih po šumi, nikad u moru, ali gotovo sam siguran da je to kravosas. Na snimci se ne vidi tako dobro, ali ovo je stvarno jedan komad zmije. Brod je dugačak jedno pet metara, a ona negdje kao pola broda - dodao je.

O zmiji smo upitali uzgajivača zmija Nevena Vrbanića čija zbirka broji više od stotinu primjeraka zmija.

- Teško mi je procijeniti ovako preko snimke o kojoj bi se vrsti radilo jer ne mogu vidjeti pruge. Mogao bi biti kravosas, oni obitavaju na Lošinju uz ostale neotrovnice. Nije rijetkost da zmije plivaju, a ovo je mala udaljenost. Mogla bi biti bilo koja veća neotrovnica - rekao je Vrbanić.

O zmiji smo upitali i ravnatelja Zagrebačkog zoološkog vrata, Damira Skoku, koji pak misli da bi ovo mogao biti veliki primjerak bjelouške.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Slobodan Baya 06.05.2022.

    Vidio sam dvije i to ogromne zmije kako plivaju uz istočnu obalu Istre u smjeru Cresa jučer,!

  • Paula_Fox 04.05.2022.

    🍓 Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel pоčetnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku 👉 https://me.sv/id390579 

  • majmunaš 01.05.2022.

    Nije bjelouška sigurno, to je četveroprugi kravosas iako ne vidim pruge ali bjelouška rijetko da toliko naraste. Pa se ti kupaju.Ma!

Komentiraj...
Vidi sve komentare