Obavijesti

Viral

Komentari 7

'Izronio sam iz mora i snimio zmijurinu. Imala je dva metra'

'Izronio sam iz mora i snimio zmijurinu. Imala je dva metra'

Išao sam roniti i kad sam se vratio na brod i digao sidro čuo sam kako nešto pljuska iza mene. Okrenuo sam se i vidio zmiju kako pliva u mom smjeru, ispričao je podvodni ribolovac iz Lošinja

VIDEO

Zmije od gotovo 2 metra snimljena je u nedjelju između otočića Velike i male Orjule na Lošinju.

Pogledajte vide:

Pokretanje videa...

Zmija VIDEO

- Inače sam podvodni ribolovac, išao sam roniti i kad sam se vratio na brod i digao sidro čuo sam kako nešto pljuska iza mene. Okrenuo sam se i vidio zmiju kako pliva u mom smjeru. Ovo je prvi puta da sam vidio zmiju da tako pliva, dodatno me začudilo što je more dosta hladno za njih - ispričao je čitatelj.

Na Lošinju nema otrovnica, a po boji i veličini misli kako se radi o neotrovnici kravosasu, najdužoj europskoj zmiji.

- Viđao sam ih po šumi, nikad u moru, ali gotovo sam siguran da je to kravosas. Na snimci se ne vidi tako dobro, ali ovo je stvarno jedan komad zmije. Brod je dugačak jedno pet metara, a ona negdje kao pola broda - dodao je.

O zmiji smo upitali uzgajivača zmija Nevena Vrbanića čija zbirka broji više od stotinu primjeraka zmija.

- Teško mi je procijeniti ovako preko snimke o kojoj bi se vrsti radilo jer ne mogu vidjeti pruge. Mogao bi biti kravosas, oni obitavaju na Lošinju uz ostale neotrovnice. Nije rijetkost da zmije plivaju, a ovo je mala udaljenost. Mogla bi biti bilo koja veća neotrovnica - rekao je Vrbanić.

O zmiji smo upitali i ravnatelja Zagrebačkog zoološkog vrata, Damira Skoku, koji pak misli da bi ovo mogao biti veliki primjerak bjelouške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu