To je to što me zanima!

Kod Korčule našli najmanju glavatu želvu. Mini Koko je zbog ozljede na terapiji u Puli

Kako su napisali na Facebook stranici Aquariuma, zbog ozljede lijevog oka, splitski veterinar je pregledao životinju i ustanovio da joj treba pomoć te ju poslao u Pulu
Vidi originalni članak

Mini Koko, najmanju jedinku glavate želve, pronašli su 15. siječnja u uvali Javić na Korčuli, a u subotu je stigla u Centar za oporavak morskih kornjača u Puli. 

Kako su napisali na Facebook stranici Aquariuma, zbog ozljede lijevog oka, splitski veterinar je pregledao životinju i ustanovio da joj treba pomoć te ju poslao u Pulu gdje trenutno prima potrebnu terapiju. 

Objavu vam prenosimo u cijelosti: 

- Mini Koko, najmanja jedinka (85 grama, oklop 9 cm) glavate želve pronađena u Jadranu stigla je jučer u naš Centar za oporavak morskih kornjača. 

Pronađena je 15.1. u uvali Javić na Korčuli. Zbog ozljede lijevog oka, splitski veterinar pregledao je mladu jedinku te ustanovio da joj je rehabilitacija u Centru prijeko potrebna. Nakon provedenih pregleda kornjače i organizacije transporta za Pulu, Mini Koko je dospjela u Centar gdje je već počela primati potrebnu terapiju.

Iz Aquariuma su jutros dodali i da Mini Koko dobro napreduje te da prima antibiotike i fiziološku otopinu, ali i da jede sitne račiće na kućnoj njezi kod kolegice Karin Gobić koja se nije usudila pustiti ga samog u Centru tijekom vikenda.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • fraulein 31.01.2021.

    presladak je, kornjace su mi prekrasne zivotinje, izuzetno drage ..ja u dvoristu imam cancaru, mog kornija

  • Smoke_on_the_Water 31.01.2021.

    Najveća glavata želva je ona Munižaba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare