To je to što me zanima!

Malenu vjevericu spasili turisti i vatrogasci: Bila je iscrpljena...

Skupina turista koji su svoj odmor odlučili provesti u Rovinju, gradu podno Sv. Eufemije, očito su primili dar dobrote. Čim su pronašli iscrpljenu i jedva živu mladu vjevericu odmah su potražili pomoć...
Vidi originalni članak

Ne znajući kako pomoći malenoj vjeverici koju su pronašli potpuno iscrpljenu, rovinjski turisti su pitali prolaznike. Oni su ih uputili prema vatrogasnoj postaji u neposrednoj blizini.


Hrabri momci velikog srca vjeverici su prvo očistili ranu. Potom su je smjestili u napravljeno priručno odmaralište od kutije za cipele, te joj na koncu kupili malo grickalica. Slabašna životinjica nije ih željela, no kada su ponudili oraha veselo ih prihvatila.

U međuvremenu su pozvali i djelatnika Veterinarske stanice da preuzme brigu o malenoj skakutaluci, a nakon zaista prave stručne pomoći, vjeverica se brzo oporavila, te je  vraćena u prirodu kamo i pripada.

Tijekom nevremena je ispala iz gnijezda 

Rovinjski veterinar Hrvoje Labura, rekao nam je da je noć prije njihov grad poharalo kratko nevrijeme, i da je vjeverica, a koja je stara negdje do godine dana, tada sigurno ispala iz gnijezda na asfalt. 

- Dobro da ju je neko pronašao, jer malecka je bila u stanju šoka. Da li smo joj vitamine otopljene u vodi, nahranili je, i tek kada smo vidjeli da se normalno ponaša, u ponedjeljak je pustili u par šumu Zlatni rt - kazao nam Labura.

Za kraj nam rekao i kako je mlada vjeverica bila smeđe boje, ali i tužni dio, da je na mjestu gdje ona pronađena u stanju šoka nalazila se još jedna, ali u beživotnome stanju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 25.06.2019.

    dobra mala vjeverica

  • bosanac 25.06.2019.

    Imao sam jednom jednu vjevericu, neopisiva zivotinja. Toliko je bila teritorijalna da bi napala svakog tko bi usao u sobu.Slatke su.

  • 25.06.2019.

    Svaka cast

Komentiraj...
Vidi sve komentare