Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Malenu vjevericu spasili turisti i vatrogasci: Bila je iscrpljena...

Skupina turista koji su svoj odmor odlučili provesti u Rovinju, gradu podno Sv. Eufemije, očito su primili dar dobrote. Čim su pronašli iscrpljenu i jedva živu mladu vjevericu odmah su potražili pomoć...

Foto: JVP Rovinj
3 komentara

Ne znajući kako pomoći malenoj vjeverici koju su pronašli potpuno iscrpljenu, rovinjski turisti su pitali prolaznike. Oni su ih uputili prema vatrogasnoj postaji u neposrednoj blizini.

Foto: JVP Rovinj
Hrabri momci velikog srca vjeverici su prvo očistili ranu. Potom su je smjestili u napravljeno priručno odmaralište od kutije za cipele, te joj na koncu kupili malo grickalica. Slabašna životinjica nije ih željela, no kada su ponudili oraha veselo ih prihvatila.

Foto: JVP Rovinj

U međuvremenu su pozvali i djelatnika Veterinarske stanice da preuzme brigu o malenoj skakutaluci, a nakon zaista prave stručne pomoći, vjeverica se brzo oporavila, te je  vraćena u prirodu kamo i pripada.

Tijekom nevremena je ispala iz gnijezda 

Rovinjski veterinar Hrvoje Labura, rekao nam je da je noć prije njihov grad poharalo kratko nevrijeme, i da je vjeverica, a koja je stara negdje do godine dana, tada sigurno ispala iz gnijezda na asfalt. 

- Dobro da ju je neko pronašao, jer malecka je bila u stanju šoka. Da li smo joj vitamine otopljene u vodi, nahranili je, i tek kada smo vidjeli da se normalno ponaša, u ponedjeljak je pustili u par šumu Zlatni rt - kazao nam Labura.

Za kraj nam rekao i kako je mlada vjeverica bila smeđe boje, ali i tužni dio, da je na mjestu gdje ona pronađena u stanju šoka nalazila se još jedna, ali u beživotnome stanju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message