To je to što me zanima!

Nebeski bazen razapet između nebodera samo za najhrabrije ali i one s dubokim džepom...

Sky Pool je prozirni bazen dužine 25 metara razapet između desetih katova dvaju stambenih nebodera u londonskoj četvrti Nine Elms. Pristup nebeskom bazenu imaju samo sretni stanovnici luksuzne zgrade.
Vidi originalni članak

Neobična je atrakcija rezidencijalne četvrti Nine Elms je lebdenje u prozirnoj kutiji obješenoj 35 metara iznad ulica Londona

Sky Pool prvi je bazen na svijetu koji 'lebdi' u zraku. Otvoren je 19. svibnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ta najveća samostojeća struktura bazena na svijetu i predstavlja novi projekt luksuzne stambene četvrti Embassy Gardens, koja također sadržava barove, restorane i trgovine. 

Smješten je uz američko veleposlanstvo te u blizini južne obale Temze. Oni sretnici koji koriste 'nebeski bazen' imaj naravno i prekrasan pogled na glavni grad. Mogu promatrati londonsku panoramu, uključujući  i Londonsko oko i Westminster.

Dubok je tri metra, a teži oko 375 tona.

Bazen je proizveden u Coloradu a prije nego je krenuo prema Velikoj Britaniji kopnenim i morskim putem prošao je opsežna ispitivanja.

VLAD CJEPITELJ Drakulin dvorac mami turiste cjepivom protiv Covida-19

Debljina bočnih stranica bazena iznosi 200 milimetara, bazen je dubok 3,2 metra, a dno je debljine 300 milimetara. Prostire se na površini od 14 metara između zgrada. Stepenice i sustavi za filtriranje nalaze se na oba kraja, a ugrađeno je i pet vrsta osvjetljenja koji stvaraju osjećaj čarolije.

Pristup nebeskom bazenu imaju  samo sretni stanovnici luksuzne zgrade i njihovi gosti.

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ♒Black_Cat♓ 02.06.2021.

    Neka netko i uziva.. Bravo.

  • 02.06.2021.

    Ovo je prava stvar...

  • Šipumil 02.06.2021.

    Iako sam tehničke struke i vrlo vjerojatno je sve vrlo sigurno i provjereno, no nakon svih ovih potresa u Zagrebu čisto sumnjam da bih se odvažio praćakati i tom staklenom akvariju na toj visini. Vrlo vjerojatno je to napravljeno s jednim krajem upetim a drugim na ležaju -klizaču poput mosta pa pomaci zgrada vrlo vjerojatno nemaju utjecaj na strukturu bazena, maksimalni pomaci zgrada vrlo vjerojatno ne bi doveli do ispadanja bazena s ležaja no nelagoda je veća od ugode za mene. Zgodno, ali ne hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare