Viral

Komentari 7

Nebeski bazen razapet između nebodera samo za najhrabrije ali i one s dubokim džepom...

Nebeski bazen razapet između nebodera samo za najhrabrije ali i one s dubokim džepom...

Sky Pool je prozirni bazen dužine 25 metara razapet između desetih katova dvaju stambenih nebodera u londonskoj četvrti Nine Elms. Pristup nebeskom bazenu imaju samo sretni stanovnici luksuzne zgrade.

Neobična je atrakcija rezidencijalne četvrti Nine Elms je lebdenje u prozirnoj kutiji obješenoj 35 metara iznad ulica Londona

Sky Pool prvi je bazen na svijetu koji 'lebdi' u zraku. Otvoren je 19. svibnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ta najveća samostojeća struktura bazena na svijetu i predstavlja novi projekt luksuzne stambene četvrti Embassy Gardens, koja također sadržava barove, restorane i trgovine. 

Spring weather Apr 23rd 2021

Smješten je uz američko veleposlanstvo te u blizini južne obale Temze. Oni sretnici koji koriste 'nebeski bazen' imaj naravno i prekrasan pogled na glavni grad. Mogu promatrati londonsku panoramu, uključujući  i Londonsko oko i Westminster.

Dubok je tri metra, a teži oko 375 tona.

Spring weather Apr 23rd 2021

Bazen je proizveden u Coloradu a prije nego je krenuo prema Velikoj Britaniji kopnenim i morskim putem prošao je opsežna ispitivanja.

Debljina bočnih stranica bazena iznosi 200 milimetara, bazen je dubok 3,2 metra, a dno je debljine 300 milimetara. Prostire se na površini od 14 metara između zgrada. Stepenice i sustavi za filtriranje nalaze se na oba kraja, a ugrađeno je i pet vrsta osvjetljenja koji stvaraju osjećaj čarolije.

Summer weather June 1st 2021

Pristup nebeskom bazenu imaju  samo sretni stanovnici luksuzne zgrade i njihovi gosti.