To je to što me zanima!

Od izmeta pandi žele napraviti WC papir, maramice, salvete...

Kineska tvrtka koja proizvodi toaletni papir, maramice i ubruse odlučila se na korak više. Surađivat će s Centrom za zaštitu pandi i pravilno reciklirati izmet slatkih pandica...
Vidi originalni članak

Pande su poznati simbol Kine, a jedna tamošnja tvrtka odlučila ih je iskoristiti u marketinške svrhe.

Čelnici tvrtke Qianwei Fengsheng, koja se bavi proizvodnjom toaletnog papira, maramica i ubrusa, došli su na ideju recikliranja vlakana iz pandinog izmeta za svoje proizvode, prenosi BBC.

Tvrtka će surađivati s Centrom za zaštitu pandi kako bi izmet bio pravilno recikliran i odobren za tržište te nekoliko puta tjedno obilaziti rezervate s pandama.

- Pandama ćemo nabaviti najbolji mogući bambus tako da će i one i mi biti na dobitku. Razmišljamo kako udovoljiti svima uključenima u ovaj projekt, rekao je predsjednik tvrtke Yang Chaolin.

Proces recikliranja sadržavat će korake poput vrenja, pasteriziranje i ekstrakcije. Izmet pandi prikupljat će se za recikliranje, a pakiranje papirnatih maramica koštat će 43 juana, što je otprilike 40 kuna.

Naravno, bit će dosta skuplje od običnih maramica, ali, hej, ne briše se nos baš svaki dan s pandinom 'kakicom'...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • --- DAVOR --- 02.01.2018.

    Mogli bi i puding napravit, što ne?

  • tuliluli 02.01.2018.

    Ma to nije ništa strašno. Kinezi već 20 godina rade žvakaće gume od pandina izmeta samo što to nisu javno objavili.Žvakaće rade za američke i za evropske trgovačke lance.

  • 01.01.2018.

    fuj bljak

Komentiraj...
Vidi sve komentare