To je to što me zanima!

Ostavili ih u kutiji: 11 slatkih štenaca traže novi i topli dom

U skloništu su ih cijepili protiv zaraznih bolesti, a nakon 11 dana karantene u kojoj se sada nalaze bit će spremni za udomljavanje
Vidi originalni članak

Pronašli smo 11 štenaca u kutiji pored kontejnera baš ispred zgrade skloništa. Cvilili su sklupčani na jednu hrpu, priča nam Dominik, veterinarski tehničar i timaritelj u Skloništu za nezbrinute životinje Dumovec.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Štence smo, na svu sreću, pronašli u dobrom stanju. Netko ih je othranio i čuvao na toplom, a onda kada su počeli jesti kupovnu hranu i kada su očvrsnuli odvojio ih je od kuje i ostavio nama pored kontejnera na novogodišnje jutro - objašnjava Dominik.

Mališani imaju oko 2,5 do tri kilograma i stari su oko dva mjeseca. U ovom leglu su četiri kujice i sedam mužjaka. Iako su sada jako plahi i uplašeni, mašu repićima i, kako kažu u skloništu, trebaju nekoliko dana za prilagodbu.

Mješanci su i još je rano za utvrditi pasminu. U skloništu su ih cijepili protiv zaraznih bolesti, a nakon 11 dana karantene u kojoj se sada nalaze bit će spremni za udomljavanje.

- Ovakvih situacija je sve više, a ljudi znaju pse ostavljati i na groblju koje se nalazi pored glavne zgrade skloništa i u puno gorem stanju, a tamo ih je i teže uočiti, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Dumovec. 

Nada se kako će štenci uskoro naći svoj dom, a svi zainteresirani za udomljavanje mogu se javiti na broj skloništa: 012008354 za više informacija ili kako bi dogovorili posjet i izabrali dlakavca kojem su spremni podariti dom i ljubav kakvu zaslužuje. 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Voltairee 20.02.2020.

    Protiv počinitelja trebalo bi podnijeti kaznenu prijavu.

  • 02.01.2020.

    I ovaj ce pisati po portalima, kako voli zivotinje

  • sol 02.01.2020.

    Ćemu sva ta Čipiranja kad se ne vodi briga tko ima psa, kuju, kast, ili ne itd, pa to jedan uhljeb koj ne radi niša može spola snage raditi. ali kome je to važno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare