Viral

Komentari 88

Ostavili ih u kutiji: 11 slatkih štenaca traže novi i topli dom

Ostavili ih u kutiji: 11 slatkih štenaca traže novi i topli dom

U skloništu su ih cijepili protiv zaraznih bolesti, a nakon 11 dana karantene u kojoj se sada nalaze bit će spremni za udomljavanje

Pronašli smo 11 štenaca u kutiji pored kontejnera baš ispred zgrade skloništa. Cvilili su sklupčani na jednu hrpu, priča nam Dominik, veterinarski tehničar i timaritelj u Skloništu za nezbrinute životinje Dumovec.

Pogledajte video

- Štence smo, na svu sreću, pronašli u dobrom stanju. Netko ih je othranio i čuvao na toplom, a onda kada su počeli jesti kupovnu hranu i kada su očvrsnuli odvojio ih je od kuje i ostavio nama pored kontejnera na novogodišnje jutro - objašnjava Dominik.

Mališani imaju oko 2,5 do tri kilograma i stari su oko dva mjeseca. U ovom leglu su četiri kujice i sedam mužjaka. Iako su sada jako plahi i uplašeni, mašu repićima i, kako kažu u skloništu, trebaju nekoliko dana za prilagodbu.

Mješanci su i još je rano za utvrditi pasminu. U skloništu su ih cijepili protiv zaraznih bolesti, a nakon 11 dana karantene u kojoj se sada nalaze bit će spremni za udomljavanje.

- Ovakvih situacija je sve više, a ljudi znaju pse ostavljati i na groblju koje se nalazi pored glavne zgrade skloništa i u puno gorem stanju, a tamo ih je i teže uočiti, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Dumovec. 

Nada se kako će štenci uskoro naći svoj dom, a svi zainteresirani za udomljavanje mogu se javiti na broj skloništa: 012008354 za više informacija ili kako bi dogovorili posjet i izabrali dlakavca kojem su spremni podariti dom i ljubav kakvu zaslužuje.