To je to što me zanima!

Plovi i po suhom: Tko bi se ovo sjetio napraviti ako ne Hrvati!

Imperativ je biti što originalniji i zanimljiviji, pa se tako ekipa iz Brnobića i susjedstva dosjetila da bi na maškarama mogli predstaviti Popaja i Olivu. Naravno, za to im je bio potreban brod
Vidi originalni članak

Zavojita cesta kroz pitoreskni istarski kraj prema Humu, najmanjem gradu na svijetu, a na toj ruti i selo Brnobići te uz cestu atrakcija koja privlači poglede - auto pretvoren u brod. Parkiran ili nasukan?

Tvorac ove maštovite kreacije je autoprijevoznik Marino Ivančić iz Brnobića, koji odmah na prvu skromno kaže da auto-brod nije radio sam. Petorica mještana su, priča, radila na ovom projektu za koji se ideja rodila neposredno pred ovogodišnje maškare. U Istri se do tradicije maškara iznimno drži, fešta se i po nekoliko dana, a povorke obilaze sva okolna mjesta.



Imperativ je biti što originalniji i zanimljiviji, pa se tako ekipa iz Brnobića i susjedstva dosjetila da bi na maškarama mogli predstaviti Popaja i Olivu. Naravno, za to im je bio potreban brod koji će ploviti i po suhom, pa su odlučili preraditi automobil koji je na kraju dobio pramac, trup, timun... Kao odlična baza poslužila je stara Ford Sierra iz 1981. godine.



- Prikupili smo viškove građevinskog materijala i starog namještaja, pa smo tako, reciklirajući, slagali brod. Neki su dijelovi od starog linoleuma, a ograda na pramcu je od korištenih vodovodnih cijevi. Na kraju smo sve obojili da izgleda baš kao brod i boja je bila najskuplja stavka u svemu. Budući da nas je u mjesnom odboru na ovom cijelom području ukupno 825, ta je brojka registracija broda - priča Marino Ivančić, veliki zaljubljenik u automobile.

Za auto-brod, dakle, nije trebalo puno novca, nego mnogo mašte, truda i volje.


Ekipa iz Brnobića radila ga je tjedan dana, a svoju je premijeru doživio u veljači za maškare na vožnji do Buzeta. I sada je u voznom stanju, a Marino s ponosom pokazuje kako pali od prve. No na cestu ne smije jer po zakonskim standardima nije zakonito vozilo, osim za maškare kad policija izda posebno dopuštenje da i takva vozila sudjeluju u maskiranoj koloni.

Marino Ivančić inače je poznati istarski rally vozač, a sa smiješkom kaže da je upravo dobio treće dijete, pa rally, u svom nabrijanom BMW-u, vozi kad ima novaca da isfinancira taj skupi sport. Ipak, svaki dan mu je u znaku automobila, pa mu je dvorište puno različitih modela i autodijelova.

- Sve su to neki budući projekti - veselo kaže Marino.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 23.08.2017.

    Žalosno da ovakav autobrod ne može na more. Da je ispod dobro izoliran, da mu se ugradi mlazni propelerni motor bilo bi to super za po vodi :) Samo je tu pitanje. Hoče li na tehničkom vozilo označi kao brod ili auto ??? I kako osigurat KASKO za taj autobrod ?

  • Bože Dragi 21.08.2017.

    Mi smo genijalci,eto predsjednica leti MiG-om koji je zapravo u neispravnom stanju kako ona tvrdi,lijepi pločice,plaši Kima,ovaj baleži čamac na auto,izmislio amfibiju,sada još samo da netko izmisli pamet i poštenje

  • 21.08.2017.

    šta sve nekima padne na pamet

Komentiraj...
Vidi sve komentare