Obavijesti

Viral

Komentari 21

Plovi i po suhom: Tko bi se ovo sjetio napraviti ako ne Hrvati!

Plovi i po suhom: Tko bi se ovo sjetio napraviti ako ne Hrvati!
7

Imperativ je biti što originalniji i zanimljiviji, pa se tako ekipa iz Brnobića i susjedstva dosjetila da bi na maškarama mogli predstaviti Popaja i Olivu. Naravno, za to im je bio potreban brod

VIDEO

Zavojita cesta kroz pitoreskni istarski kraj prema Humu, najmanjem gradu na svijetu, a na toj ruti i selo Brnobići te uz cestu atrakcija koja privlači poglede - auto pretvoren u brod. Parkiran ili nasukan?

Tvorac ove maštovite kreacije je autoprijevoznik Marino Ivančić iz Brnobića, koji odmah na prvu skromno kaže da auto-brod nije radio sam. Petorica mještana su, priča, radila na ovom projektu za koji se ideja rodila neposredno pred ovogodišnje maškare. U Istri se do tradicije maškara iznimno drži, fešta se i po nekoliko dana, a povorke obilaze sva okolna mjesta.



Imperativ je biti što originalniji i zanimljiviji, pa se tako ekipa iz Brnobića i susjedstva dosjetila da bi na maškarama mogli predstaviti Popaja i Olivu. Naravno, za to im je bio potreban brod koji će ploviti i po suhom, pa su odlučili preraditi automobil koji je na kraju dobio pramac, trup, timun... Kao odlična baza poslužila je stara Ford Sierra iz 1981. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



- Prikupili smo viškove građevinskog materijala i starog namještaja, pa smo tako, reciklirajući, slagali brod. Neki su dijelovi od starog linoleuma, a ograda na pramcu je od korištenih vodovodnih cijevi. Na kraju smo sve obojili da izgleda baš kao brod i boja je bila najskuplja stavka u svemu. Budući da nas je u mjesnom odboru na ovom cijelom području ukupno 825, ta je brojka registracija broda - priča Marino Ivančić, veliki zaljubljenik u automobile.

Za auto-brod, dakle, nije trebalo puno novca, nego mnogo mašte, truda i volje.


Ekipa iz Brnobića radila ga je tjedan dana, a svoju je premijeru doživio u veljači za maškare na vožnji do Buzeta. I sada je u voznom stanju, a Marino s ponosom pokazuje kako pali od prve. No na cestu ne smije jer po zakonskim standardima nije zakonito vozilo, osim za maškare kad policija izda posebno dopuštenje da i takva vozila sudjeluju u maskiranoj koloni.

Marino Ivančić inače je poznati istarski rally vozač, a sa smiješkom kaže da je upravo dobio treće dijete, pa rally, u svom nabrijanom BMW-u, vozi kad ima novaca da isfinancira taj skupi sport. Ipak, svaki dan mu je u znaku automobila, pa mu je dvorište puno različitih modela i autodijelova.

- Sve su to neki budući projekti - veselo kaže Marino.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.