To je to što me zanima!

Postanite kreativniji u samo pet jednostavnih koraka

Kreativci stvaraju slike, predstave, bajke, zanimljive performanse, dirljivu glazbu, fantastične priče, filmove koji nas oduševljavaju. Dok se divimo, skloni smo zaboraviti da svi stvaramo!
Vidi originalni članak

Nasmiješili ste se jutros nekome u tramvaju? Pretvorili ste nečije jutro u bolji početak dana i stvorili jedan, ali vrijedan trenutak sreće! Skuhali ste ručak? U trenutku ste svoje ukućane razveselili ukusnim obrokom! Napokon ste riješili problem kako ugurati hladnjak, perilicu posuđa, štednjak, pećnicu i mikrovalnu u kuhinju u koju stanu samo tri od ovih šest uređaja? Stvorili ste cijeli jedan novi svijet u kojemu će netko danima uživati! 

Da, bili ste kreativni i trebali biste si to češće dopustiti! Prepoznati i njegovati svog unutarnjeg kreativca umijeće je koje se može naučiti. Možete početi s ovih pet jednostavnih koraka:

1. Provedite svaki dan deset minuta sanjareći. Dok putujete na posao ili s njega. Dok padate u san. Svim uspješnim kreativcima zajednička je ljubav prema sanjarenju. Više niste u školi – nitko vam sanjarenje ne može zabraniti! 

2. Posjetite neko novo mjesto. Otputujte na neko egzotično odredište ili sjednite na kavu u kafić pored kojega već godinama samo prolazite, a da niste zavirili unutra. Nova mjesta su uzbudljiva, a uzbuđenost budi kreativnost.

3. Dodajte ekscentričan detalj u svoju okolinu. Neki ludi ukras u ured ili crvenu boju na zid dnevne sobe. Neka bude drukčije i po vašem ukusu. 

4. Zapisujte što vam padne na pamet: u bilježnicu, mobitel, na račun iz trgovine. Inovativne ideje padaju nam na pamet svakoga dana, ali ih često jednostavno smetnemo s uma.

5. Vi ste svoj najveći kritičar, stoga tog svog unutarnjeg kritičara ušutkajte. Ili barem ignorirajte. On ubija kreativnost, nade i snove.  

Želite li otkriti još inspirativnih misli? Želite li osvojiti nagrade? Uputite se na misli.uniqa.hr!


Idi na 24sata