To je to što me zanima!

Sam na svijetu: Valjak danima stoji u blatu i tone u zemlju...

U svijetu se proizvodi sve više energije te će ekstremi biti sve češći. Travanj je idealan mjesec za sva četiri godišnja doba i to možemo vidjeti oko nas, objasnio je profesor Grisogono
Vidi originalni članak

Valjak već danima stoji na gradilištu blizu Jankomira u Zagrebu na kiši te je počeo tonuti u zemlju. Pokušali su ga izvući, ali nisu uspjeli, rekao nam je čitatelj koji je poslao fotografije.

Stručnjaci kažu da je vrijeme uobičajeno za ovaj dio godine, ali pojava ekstrema sve više dolaze do izražaja, što može biti vrlo opasno.

- U svijetu se proizvodi sve više energije te će ekstremi biti sve češći. Travanj je idealan mjesec za sva četiri godišnja doba i to možemo vidjeti oko nas. Naravno, na sve utječu i klimatske promjene, kako direktno, tako i indirektno - rekao je Branko Grisogono, profesor na Geofizičkom odsjeku PMF-a i objasnio kako će ljeta ubuduće biti iznadprosječno toplija, a snijega ćemo imati sve manje. 

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • goran6 15.04.2019.

    Da ga je majstor parkiral negde drugde nebi tonul,kad pogledam drugu sliku sve mi je jasno kakav strojar je to vozil.Ostavil valjak na sredini ledine ili kaj to već je...Hahahaha🤣👏👏👏

  • realista 7 13.04.2019.

    za razliku od hr ovaj valjak ce se izvuci

  • rođo101 13.04.2019.

    a ovaj članak je bio o "zaostalom" valjku u bklatu ili o globalnom zatopljenju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare