To je to što me zanima!

Sanellina remek djela: Medo od riže, Pink Panther od tirolske...

Sanella Drobnjak (46) iz Zagreba svojim kuhinjskim nožićem stvara prava mala remek djela od hrane. Jako je skromna pa sam je jedva nagovorila da sudjeluje, ali njene kreacije jednostavno svijet mora upoznati
Vidi originalni članak

Ja sam Sanella Drobnjak, imam 46 godina, rođena sam i živim u Zagrebu. U slobodno vrijeme volim ukrašavati hranu, a njega u izolaciji imam napretek, školski mi se predstavila skromna Zagrepčanka za čije mi je radove oko zapelo već prije par tjedana u jednoj Facebook grupi dok sam tražila što skuhati taj dan. Grupa koja se, gle čuda, zove 'kaj bi danas kuhali', a s današnjim danom broji 57.000 članova. 

Vjerojatno će mi zamjeriti što ću napisati sljedeće, ali Sanella je svakako jedna od zvijezda grupe. Odmah na početku priče o njenim kulinarsko umjetničkim kreacijama, dostavit ću vam i dokaz da je tomu tako...


Sada, kada sam vas zainteresirala za njen kreativni rad, možemo bez 'presinga' dalje.

Sanella već neko vrijeme objavljuje radove u grupi i ne želi niti slavu niti novce već samo uveseljavati druge. Upravo zato sam joj odlučila ponuditi medijski prostor, jer je tako skromna. Nekako sam je nagovorila da sudjeluje, što je svakako #malapobjeda, što za mene, što za nju jer će se njezin rad vidjeti i van Facebook grupe.

Nožić i daska za rezanje umjesto kista i platna

- Od ranijeg djetinjstva bavim se slikanjem i modeliranjem pa sam se odlučila kist i platno zamijeniti nožićem i daskom za rezanje, odnosno izražavati se preko hrane. Ideje mi dođu same od sebe i nikad ne kupujem namirnice za tu potrebu već se koristim onim što imam kod kuće i tako napravim priču. Svaki moj uradak priča svoju priču, barem ga tako dožive moji pratitelji u kulinarskoj grupi gdje objavljujem - priča nam ova kreativna Zagrepčanka.

Kada sam vidjela njene kreacije, zaključila sam da bi meni osobno bilo žao to pojesti, ali Sanella me upozorila da 'nije lijepo bacati hranu' i da je to i dalje hrana koju svakodnevno konzumiramo, samo malo ljepše upakirana.

- Uvijek nastojim prvo napraviti ono što iziskuje više vremena, na primjer dok se kuha gulaš, ja za to vrijeme oblikujem rižu ili krumpir i kasnije prelijem vrućim gulašom. Za uradak mi treba oko 30 minuta i pokušavam napraviti što manje otpada. Na mom tanjuru sve je jestivo - poručuje ova jedinstvena gastro umjetnica (tako smo je mi prozvali).

Više voli slana jela i povrće pa tako i osmišljava svoje kreacije. Najviše voli raditi sa svježim povrćem i voćem. 

- Fascinira me što se sve može napraviti od hrane i kako ju vizualno možemo približiti pojedincima koji ju ne vole konzumirati (određene namirnice). Sa svakim tanjurom dajem i dio sebe, to me veseli i opušta - zaigrano će Sanella.

Najdraže jelo su joj 'balerinke', jelo od zapečenog punjenog patlidžana, a nakon samo jednog pogleda na njih, i vi ćete se oblizati, voljeli sastojke koje koristi za taj specijalitet ili ne.

- Pitaju me 'Zašto ne unovčiš svoj rad'? Moj odgovor je NE... Uživam stvarajući i usrećujući druge. Mnogi kažu 'uljepšali ste mi dan'. Ako je tako, tada sam i sebi uljepšala dan - kazala nam je Sanella te dodala kako za sada svoje radove dijeli u kulinarskoj grupi i na svome Instagram profilu.

Na nama je da još samo kažemo - popratite njen rad, probajte se i vi u ovo vrijeme izolacije inspirirati njime i - u slast!

Želimo čuti i tvoje #MalePobjede

Iskoristimo ovu samoizolaciju na najbolji mogući način, pomozimo jedni i drugima i podijelimo međusobno naše male pobjede. Inspirirajmo se međusobno i izađimo iz ove privremene situacije dosjetljiviji, zadovoljniji i spretniji.

Posjetite malepobjede.24sata.hr, inspirirajte se tuđim malim pobjedama i pošaljite nam i svoju! Mi smo vaše rame za plakanje i uho za slušanje, sve naravno s dva metra razmaka.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Samo Iva 17.04.2020.

    Sviđaju mi se Sanelini radovi:)

  • kužibaba 17.04.2020.

    Divno

  • realna😊 17.04.2020.

    Lijepo jako. Steta sto nemamo vremena da se vise tome covjek posvetiti moze za dusu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare