To je to što me zanima!

Spektakularan skok u bazen s 25 metara visine

Ruke raširene poput krila i nasmiješen izraz lica odaju uzbuđenje koje je Joe Egan proživljavao prilikom slobodnog pada s visine od 25 metara
Vidi originalni članak

Joe je skočio na oduševljenje okupljenih na jednom od najvećih sajmova u SAD-u koji se održava u Stuartu na Floridi. Njegova meta je bila svjetlucavi plavi bazen dubok samo tri metra. U trenutku dodira s vodom skakač putuje brzinom od 90 km/h. Za izazov poput ovoga potrebno je nekoliko godina vježbe, a sve mora biti izvedeno savršeno. Tijekom dvije sekunde, koliko se nalazi u zraku, Egan je izveo nekoliko okreta, a završio je doskokom na noge. Doskok na glavu imao bi kobne posljedice.
- Prilikom dodira s površinom vode stvara se nevjerojatna sila. Gotovo kao da padnete na betonsku podlogu - kaže Tony Ally, trostruki olimpijac u skokovima u vodu. Zbog težine sporta kojim se bave, sportaši mogu skočiti samo 15 puta na dan, a poslije svakog skoka slijedi žestoka masaža cijelog tijela. Najviša platforma za skokove u vodu u pravilu ne prelazi 25 metara, najviša točka sigurna za skakanje bez opasnosti od ozljeda. Ipak, svjetski rekord je nedostižnih 60 metara, no skakač je prilikom doskoka slomio kralježnicu.
- Čaroban je osjećaj penjati se na postolje. Bazen ispod djeluje sićušno. Kao da skačete u kantu - priča Tony. No bazen je u promjeru velik 22 metra. Ako čovjek zadrži koncentraciju, šanse za ozljede su svedene na minimum.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare