To je to što me zanima!

Tako se rađa šampion: Dječak (13) zadivio fanatičnim radom

Julian Newman, 13-godišnji dječak iz Orlanda, mašta o tome da jednoga dana dođe do NBA drafta i svakodnevno ulaže golemu količinu energije kako bi ostvario taj san
Vidi originalni članak

Svjedoči tome i ovaj sedam minuta dugački video objavljen prije nekoliko dana na YouTubeu, a u kojem gledatelj dobiva na uvid koliko su naporni i izazovni treninzi u kojima naoko uživa.

Newman je košarkašku loptu prvi puta počeo bacati kada su mu bile samo tri godine, te je s vremenom postao toliko dobar ga je otac krajem prosinca 2012. godine uvrstio u srednjoškolsku momčad koju trenira, u dres Downey Christiana.

Povjerenje je opravdao s prosjekom od 13.6 poena i 10.5 asistencija po utakmici, što je sjajan učinak ako uzmemo u obzir da su njegovi protivnici uglavnom daleko viši i fizički snažniji.

Rezultati su ga očekivano doveli i do medija, a kojima je otkrio da dnevno 100 puta stane na liniju slobodnih bacanje i 400 puta iz raznih pozicija šuta prema obruču (200 puta je u pitanju skok šut).

Jasno, vrijeme će otkriti hoće li mu to biti dovoljno da dosegne najvišu razinu , no s obzirom koliko se već sada trudi, zaslužio je da ga malo isprati i sreća na putu do NBA dresa.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • hende007 01.12.2014.

    Bravo za klinca!

  • otilliaOS33 01.11.2014.

    3:40 kako gađa trice, svaku pogodi, a ja ne mogu ni dobaciti do koša sa te udaljenosti. .....svaka čast dečku, neka uspije u svojim snovima i zaigra u NBA!

  • akreca 22.10.2014.

    ako ces trenirati zestoko onda nema skole nego se samo posveti sportu pa ako uspijes, odlicno a ako ne uspijes...pa mozes zavrsavati neke kurseve i sl. pa raditi nize poslove ili zavrsiti u nekoj bandi ipak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare