To je to što me zanima!

Traže čarobnjaka da im čuva špilju u kojoj je živjela vještica

Uvjeti su da kandidat koji će čuvati špilju u Engleskoj ima magične sposobnosti, ili bar zna koji trik, mora imati bijelu bradu te se dobro snalaziti sa životinjama
Vidi originalni članak

Vlasnici špilje Wookey Rupa u Wellsu u Engleskoj organizirali su audicije na kojima traže čuvara za svoju špilju. Uvjeti su da kandidat ima magične sposobnosti, ili bar zna koji trik, mora imati bijelu bradu te se dobro snalaziti sa životinjama. Audicija je zakazana za 26. srpnja, a pobjednika koji najviše bude podsjećao na čarobnjaka Dumbledorea, odabrat će stručni žiri. Godišnje će zarađivati oko 500.000 kuna. 

Prošle godine između 300 finalista odabrana je Carla Calamity (40), aka Carole Bohanan, bivša trgovkinja nekretninama. Tada se prijavilo oko 3.000 ljudi naoružanih metlama koji su imali minutu da zadive žiri. 

- Prelazak s nekretnina na ovo je sasvim prirodan potez, čini mi se. Treba vam malo magije i vračanja, rekla je tada Carla. Posao joj je bio da zabavlja posjetitelje koje godišnje bude oko 40.000 i da ih uči o magiji. Ponekad je bilo toliko posla da je i spavala u špilji. Prema legendi vješticu Wookey je u kamen pretvorio otac Bernard kojeg je Abbott od Glastonburyja zadužio da seljane oslobodi vještičje kletve. Prije Carle, u špilji je šest godina radila Jane Brenner, a originalna vještica Wookey živjela je u spilji sa kozama i psom te su ju optuživali za svakojake nedaće poput propale sjetve i bolesti, javlja Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • AugustFox 18.07.2011.

    posao stvoren za mene.....

  • RiadSalkanovic 16.07.2011.

    Dajte ba informaicje o novcima u eurima da ne moram svaki put ici na konvertor valuta...

  • hrvojesplit 14.07.2011.

    Sta daju placu u kunama? Ja mislim da ce uskoro cijela europa prijeci na kune.

Komentiraj...
Vidi sve komentare