To je to što me zanima!

Vlak krenuo 25 sekundi ranije: 'Duboko se ispričavamo svima'

'Nema opravdanja za veliku neugodnost koju smo priuštili našim korisnicima. Temeljito ćemo sve analizirati i težiti tome da se to više nikad ne dogodi, objavila je japanska željeznička kompanija
Vidi originalni članak

Željezničke kompanije u Japanu oduvijek su globalno poznate po svojoj besprijekornoj točnosti. Tako je zbog vlaka koji je prošlog petka krenuo ravno 25 sekundi ranije od predviđenog vremena željeznička kompanija JR West objavila priopćenje za medije u kojima se duboko ispričava za 'tešku pogrešku'

Ova teška pogreška, kako je prevodi Sora News, dogodila se kada je vlak od 12 vagona sa stanice Notogawa krenuo prema stanici Nishi-Akashi u 7:11:35 ujutro, umjesto u točno 7:12:00 ujutro, kako je stajalo u rasporedu vožnje, piše Mashable

'Nema opravdanja'

Pogreška se dogodila jer se kondukter zabunio oko termina polaska i poslao signal za kretanje vlaka. Nekoliko ljudi koji su čekali na ukrcaj ostalo na stanici, a jedan od njih prijavio je incident kompaniji. 

- Nema opravdanja za veliku neugodnost koju smo priuštili našim korisnicima. Temeljito ćemo evaluirati naše postupke i težiti tome da se takav incident više nikad ne dogodi - navodi se u priopćenju za javnost. 

Sljedeći vlak koji iz Notogawe za Nishi-Akashi polazi u 7:19 sati, pa su putnici koji su planirali putovati ranijim vlakom u 7:12 sati zakasnili šest minuta. U zemlji u kojoj se za kašnjenje na posao ili u školu snose ozbiljne posljedice, to nije mala stvar. 

MI NEMAMO TE PROBLEME Ostaju predugo: Japanci će dronovima tjerati ljude s posla

Nešto slično dogodilo se prošle godine, kada je vlak željezničke kompanije Tsukuba Express, koji povezuje Tokio i Tsukubu krenuo 20 sekundi ranije. Zbog propusta, kompanija je također izrazila duboko žaljenje zbog incidenta. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Nikad dosta 16.05.2018.

    Debilnog naroda

  • Tajosmb 16.05.2018.

    Samoubojica koji se legne na prugu u Hrvatskoj da se ubije umire od dehidracije

  • Dalibor0704 15.05.2018.

    Japanci su ponosni na svoju točnost, a našim HŽ šefovima se živo fućka. Vozio sam se 1976. u Hikariju, od Tokija do Osake je kasnio 4 sata, ali je to bilo radi oštećenja pruge u potresu. Kod nas kasni 4 sata kao normalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare