To je to što me zanima!

Kolinda si je plan da preuzme HDZ sama osudila na propast

Više će pomoći predsjednik Zoran Milanović da se dio desnijih birača okrene HDZ-u bojeći se da „crveni“ ne preuzmu i Banske dvore i Pantovčak
Vidi originalni članak

Kolinda Grabar Kitarović ima ozbiljnu ambiciju da se kandidira za predsjednicu HDZ-a. Takav plan bi još i držao vodu da iz kampanje nije izašla ne samo kao poražena, nego i ponižena osoba. A iako se u HDZ-u traže krivci za takav poraz, ipak bi bilo najpoštenije priznati da je njemu doprinijela sama Kolinda nizom nesuvislih izjava, gafova, lutanja, pa čak i neistina koje je govorila. Ponizila i diskreditirala je samu sebe.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon prvog kruga HDZ je izvukao ono zadnje oružje: stavili su joj križić oko vrata, pozivali se na domoljublje, plašili povratkom komunista, organizirali autobuse u BiH. Ali ni to nije upalilo iako je Grabar Kitarović osvojila respektabilnih 930.000 glasova.

Ali da to nije njena popudbina najbolje svjedoči i primjer Milana Bandića koji je u drugom krugu osvojio skoro 900.000 glasova koje nikada nije materijalizirao na parlamentarnim izborima.

TOMISLAV KLAUŠKI Što bi gubitnica Kolinda mogla uopće tražiti na političkoj sceni

HDZ jeste u problemu, ali Kolinda očito nije rješenje. Andrej Plenković kaže da će analizirati kakav se to fenomen događa pa građani nisu većinski glasali za njih, pogotovo oni u gradovima.

A „fenomen“ je jednostavan i na njega smo višekratno upozoravali u ovoj kolumni. Umiveni i pristojniji Plenkovićev HDZ gubi glasove desnice, a nije to uspio nadoknaditi u centru. Jer umjereni birač, unatoč europskom Plenkijevom licu, ne trpi netransparentnost, napade na Povjerenstvo za sukob interesa, branjenje ministara duboko ogrezle u afere, koalicije s onima optuženim za korupciju i ratne zločine, izbjegavanje reformi javne uprave, zdravstva, pravosuđa. A sve je to Plenković radio i začinio dozom bahatosti.

PREDSJEDANJE VIJEĆEM EU Kolinda na svečanoj večeri na Pantovčaku: 'Puno je izazova'

Kolinda jednostavno tu ne može pomoći. Paradoksalno, više će pomoći predsjednik Zoran Milanović da se dio desnijih birača okrene HDZ-u bojeći se da „crveni“ ne preuzmu i Banske dvore i Pantovčak.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Selo_malo 22.01.2020.

    Klasičan primjer političkog suicida! Što ono veli, gdje se je školovala?!!!!!

  • EUROPE5 20.01.2020.

    Moj Lukicaaa!! 8 000 eura! Ha ha ha

  • Selo_malo 16.01.2020.

    Šteta da nije ponovno izabrana, tako nas je dobro zabavljala....

Komentiraj...
Vidi sve komentare