To je to što me zanima!

Novi šef DORH-a ipak mora zaustaviti podobna uhićenja...

Uz uvažavanje toga da DORH-u i Uskoku treba bolja oprema, više ljudi, ipak je nemoguće da su toliko dugo morali čekati. To ne bi ni dijete povjerovalo...
Vidi originalni članak

Stvara se dojam da prijave stoje u ladicama, a mi toliko ladica nemamo. Izjavio je to novi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić na prozivke da DORH i Uskok neke slučajeve jednostavno ne otvaraju. No to, nažalost, nije istina. Ili barem nije bila. Jelenić će imati priliku to promijeniti.

ZASTUPNICI IZGLASALI Odlučeno je: Jelenić je izabran za glavnog državnog odvjetnika

Možda najbolji primjer je onaj zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Od 2007. do 2014. godine, u jeku brojnih afera koje su novinari otkrivali, a DORH zatrpavan veoma konkretnim kaznenim prijavama, oni su šutjeli. Tek 2014. godine, kad Bandić više nije imao zaštitu HDZ-a, a pukli su i odnosi s tadašnjim premijerom Milanovićem, krenulo se u obradu slučajeva. I uhićenja.

Koja dosad nisu rezultirala niti jednom presudom, a za samog Bandića niti optužnicom. Nakon toliko godina, kad su počeli raditi, teže je prikupiti dokaze, a pogotovo utvrditi štetu u zamjenama zemljišta.

TOMISLAV KLAUŠKI Nekad smo tražili Eliota Nessa u DORH-u. Sad nas nije briga

Cijene su potpuno drukčije. U slučaju Hrvatskih autocesta također se čekalo godinama, a onda se u nekim slučajevima zbrzalo i na kraju je ispalo da nemamo niti jednog čovjeka iza rešetaka za pljačku “tešku” milijarde kuna.

Ivici Todorić je sad, kad je pao, otkriveno masovno izvlačenje novca, a prije je bio nedodirljivi svetac hrvatskoga gospodarstva.

PRISEGNUO NA DUŽNOST Dražen Jelenić: Život će mi se promijeniti, to je dio ovog posla

Uz uvažavanje toga da DORH-u i Uskoku treba bolja oprema, više ljudi, ipak je nemoguće da su toliko dugo morali čekati. To ne bi ni dijete povjerovalo. Čekao se signal, a predmeti su stajali u ladicama. Jelenić je napomenuo da moraju i bolje surađivati s kriminalističkom policijom, a iza te benigne izjave krije se činjenica da su i iz policije masovno curili podaci onima koje su pratili ili su se spremali uhititi ih.

Jelenić je “dijete odvjetništva” i kontinuitet prethodnika Mladena Bajića i Dinka Cvitana. Ako praksu svojih šefova prekine barem u tempiranju istraga, učinit će mnogo.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • MarijanGrdašić 03.05.2018.

    Ukoliko je bilo tempiranja istraga to znači da je izvršna vlast upravljala dorhom i to je veoma kažnjivo, što se čeka? Bivše javne tužibabe u zatvor, skupa s političarima koji su upravljali njima!

  • 21.04.2018.

    svaki pandur ima svoje krimose sa kojima prijatulje,tako da ćemo tek vidjeti njegove,polako.

  • škver 21.04.2018.

    Stranački biran,stranački odan ! Nema tu ničeg što bi pametan vjerovao !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare