To je to što me zanima!

Rast podrške Milanu Bandiću glas je očaja, ali i upozorenja!

Dario Juričan promijenio je ime u Milan Bandić i najavio kandidaturu. Svi ga podržavaju. Ako maknemo sav sarkazam ove kampanje, podrška koju dobiva mlađi Bandić je zaista krik očaja i poruka vladajućim
Vidi originalni članak

Otkako je u srijedu objavio predsjedničku kandidaturu, redatelju Milanu Bandiću se javljaju volonteri, stotine komentara ispod članka kažu da napokon imaju za koga glasati, a potpuno politički umjereni građani su oduševljeni idejom antikampanje. Redatelj Dario Juričan je promijenio ime u Milan Bandić i odlučio se sustavno boriti za uvođenje korupcije kao temeljnog načela vladavine u Hrvatskoj kojoj bi bili podređeni svi zakoni i političko djelovanje.

UŽIVO NA 24SATA Milan Bandić, junior: 'Radit ću kao konj da korumpiram RH!'

- Korupcija je sada u rukama privilegirane manjine, ja je želim vratiti cijelom narodu, jedna je od njegovih poruka koja ironizira velike priče o narodu i njegovoj vlasti koje bivaju zaboravljene odmah nakon izbora.

Ako maknemo sav sarkazam ove kampanje, podrška koju dobiva mlađi Bandić je zaista krik očaja i poruka vladajućim da nam je nužno potrebna veća transparentnost, poštovanje zakona, slobodnije društvo, nulta tolerancija prema korupciji, politička odgovornost koja neće podupirati optužene i razbacivati se novcem. Da prestanu s floskulama i počnu raditi.

REDATELJ PROMIJENIO IME Milan Bandić ide na izbore: Da, Ustavom ću zaštititi korupciju!

Ali i biračima koji sada podupiru Bandića ovo je ipak svojevrsna poruka. Jer možda se čude zašto se predsjedničke i političke bitke vode oko ideoloških tema i davno završenih ratova, pa su sada spremni glasati za antikampanju.

Odgovor je jednostavan: zato što će taj dio i lijevog i desnog spektra izaći na izbore, a kritična masa onih u centru ćete ostati zavaljeni doma iziritirana kampanjom. Kada bi se ove dvije poruke preklopile, dobili bi aktivnije građansko društvo koje nikome ne oprašta laži, skrivanje troškova, muljanje sa državnom imovinom, pogodovanja i ekstremizam.

I ne bi bilo važno koliko je neki političar jak, morao bi odlaziti kada bi se na tome gubili glasovi. Ako ova antikampanja uspije prenijeti trznuti i vladajuće i birače u tom pravcu, mirne duše možemo reći: Milan Bandić je pomaknuo Hrvatsku prema odgovornijem, demokratskijem i civiliziranijem društvu.     

Idi na 24sata

Komentari 31

  • MarijanGrdašić 08.10.2019.

    Vrhunska kampanja, recimo da se jedan pojavi s idejom obožavatelja kukuruza u svim oblicima pa krene eto: kuruza svakome ne samo nekome, ... dobio bi glasove i onih koji sveudilj mjere kukuruz u Hvidri i pozdravljaju za nešto spremni. Najavio sam vrhunsku zabavu uživajte.

  • MarijanGrdašić 27.09.2019.

    To stvara veliki problem aktualnom gradonačelniku a što ako se i on kandidira? Moguće je da se glasovi preliju onom krivom korumpiranom onom koji je napravio grijeha da mu niti Isus osobno nikad ne bi oprostio. Ali eto taj stari Mile se ne brine on je potajice i Komunist a zna se da komunisti u Boga ne vjeruju a ako netko neće povjerovati vidjet će Boga svoga. Stvarno komunista u Hrvatskoj nikada nije bilo, sve su to bile autoritativne partije na čelu diktature proletarjata odnosno radnika, oni su eto diktirali svima pa i radnicima. U kasnijim razdobljima kriteriji su se razvodnili zato danas imamo komunista koji su postali četnici i komunista koji su postali ustaše pa i neki sekretari od kojih glava boli u Lici na primjer. Ne znamo kad će drugi svjetski rat u Hrvatskoj završiti. I danas bi mnogi diktirali pa i Škoro, pa i sudija, pa i Ante onaj koji košarku igra..Đapić a Crkva bi vladala svima...

  • 24.09.2019.

    Gledala ga u direktu bio gost...niš pametnog nije rekao...sve u svemu, svaki bedak ima svoje veselje. !

Komentiraj...
Vidi sve komentare