To je to što me zanima!

'Sude mi zato što svoje volim': Jok, brate, ne sude ti zato....

Ovdje je riječ o otimačini, krađi, zamračivanju, svodništvu, ucjenama, nezakonitom stjecanju imovine, lovi, cijelom katalogu kaznenih djela u kojemu pojmovi “desno” ili “lijevo” nemaju nikakvog opravdanja...
Vidi originalni članak

Sukob Milijana Brkića i vrha stranke tumači se kao napad na “desno krilo stranke”. A po čemu je to Brkić “desniji” i “domoljubniji” od onih koji ga napadaju? Po tome što pozdravlja s ‘Hvaljen Isus’? Pa tako pozdravlja i Lovro Kuščević, Plenkijeva udarna pesnica. Svi koji ga bolje poznaju opisuju Kuščevića kao tvrdokornog desničara. Ali ni on ni Brkić nisu bili protiv koalicije s HNS-om. Je li Tomo Medved ljevica? Budimo ozbiljni. Damir Krstičević je nedavno rehabilitirao Mirka Norca.

ZBOG OMETANJA ISTRAGE On je prijavio Brkića: Barbarić je beskompromisni policajac...

Tko je (polu)legalizirao “Za dom spremni” i uveo “višestruke konotacije” u njegovo čitanje? Nije Sanader, ni Tuđman... Plenkovićev kabinet jedan je od desnijih koje smo gledali na Markovu trgu.

Milijan Brkić sad je, pak, prozvan kao čovjek koji prostitutkama navodno odaje mjere policijskog nadzora. Što je tu desno, konzervativno, kršćansko? Pa nije tu spašavana Marija Magdalena, nego Marika K.! Što je tu lijevo, što je centar? Sve te kategorije u Hrvatskoj su - a možda i šire - izgubile smisao.

VASO DRUKER? Tajne istrage: Prijava protiv Brkića nije stigla do DORH-a?

Svijet opisujemo u terminima ideologija iz prošlog stoljeća (socijaldemokracija, komunizam, fašizam, nacizam) iako su društvene, ekonomske, idejne, političke okolnosti naše epohe posve različite i zahtijevaju nove pojmove kojima ćemo ih prikladnije opisati.

Kod nas, pak, u analizi nećemo pogriješiti ni ako koristimo termine iz srednjeg vijeka.

Ovdje je riječ o otimačini, krađi, zamračivanju, svodništvu, ucjenama, nezakonitom stjecanju imovine, lovi, cijelom katalogu kaznenih djela u kojemu pojmovi “desno” ili “lijevo” nemaju nikakvog opravdanja - osim kao dimna zavjesa koja treba zaštititi prijestupnike.

OREPIĆ: 'Pretrpio sam jake pritiske od Karamarka i Milijana Brkića'

“Sude mi zato što svoje volim.” Jok, brate, ne sude ti zato - ako ti uopće sude, sude ti zato što si kršio zakone ove zemlje, a njihovo poštovanje je jedini pravi dokaz domoljublja. A najveći je problem to to što ni s druge strane batine, blago rečeno, ne stoje sveci.

To je izbor između Brkića na jednoj i Glavaša, Sauche, Ronka itd. na drugoj strani.     

Idi na 24sata

Komentari 245

  • Sirbey 09.10.2018.

    Polako dolazi vrijeme "nisam znao, matere mi"

  • ljubica ljubičica_1 04.10.2018.

    Samo mu triba prekontrolirat kolko ima imovinu on i njegova obitelj.A kolko je zarađiva.I tad će sve biti jasno.

  • Maroje1 04.10.2018.

    Kad će konačno nastupiti neprijatelji da malo počiste ove domoljube. Uništiše nas brate

Komentiraj...
Vidi sve komentare