Obavijesti

Kolumne

Komentari 245

'Sude mi zato što svoje volim': Jok, brate, ne sude ti zato....

'Sude mi zato što svoje volim':  Jok, brate, ne sude ti zato....
1

Ovdje je riječ o otimačini, krađi, zamračivanju, svodništvu, ucjenama, nezakonitom stjecanju imovine, lovi, cijelom katalogu kaznenih djela u kojemu pojmovi “desno” ili “lijevo” nemaju nikakvog opravdanja...

VIDEO

Sukob Milijana Brkića i vrha stranke tumači se kao napad na “desno krilo stranke”. A po čemu je to Brkić “desniji” i “domoljubniji” od onih koji ga napadaju? Po tome što pozdravlja s ‘Hvaljen Isus’? Pa tako pozdravlja i Lovro Kuščević, Plenkijeva udarna pesnica. Svi koji ga bolje poznaju opisuju Kuščevića kao tvrdokornog desničara. Ali ni on ni Brkić nisu bili protiv koalicije s HNS-om. Je li Tomo Medved ljevica? Budimo ozbiljni. Damir Krstičević je nedavno rehabilitirao Mirka Norca.

On je prijavio Brkića: Barbarić je beskompromisni policajac...
On je prijavio Brkića: Barbarić je beskompromisni policajac...

Tko je (polu)legalizirao “Za dom spremni” i uveo “višestruke konotacije” u njegovo čitanje? Nije Sanader, ni Tuđman... Plenkovićev kabinet jedan je od desnijih koje smo gledali na Markovu trgu.

Milijan Brkić sad je, pak, prozvan kao čovjek koji prostitutkama navodno odaje mjere policijskog nadzora. Što je tu desno, konzervativno, kršćansko? Pa nije tu spašavana Marija Magdalena, nego Marika K.! Što je tu lijevo, što je centar? Sve te kategorije u Hrvatskoj su - a možda i šire - izgubile smisao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tajne istrage: Prijava protiv Brkića nije stigla do DORH-a?
Tajne istrage: Prijava protiv Brkića  nije stigla do DORH-a?

Svijet opisujemo u terminima ideologija iz prošlog stoljeća (socijaldemokracija, komunizam, fašizam, nacizam) iako su društvene, ekonomske, idejne, političke okolnosti naše epohe posve različite i zahtijevaju nove pojmove kojima ćemo ih prikladnije opisati.

Kod nas, pak, u analizi nećemo pogriješiti ni ako koristimo termine iz srednjeg vijeka.

Ovdje je riječ o otimačini, krađi, zamračivanju, svodništvu, ucjenama, nezakonitom stjecanju imovine, lovi, cijelom katalogu kaznenih djela u kojemu pojmovi “desno” ili “lijevo” nemaju nikakvog opravdanja - osim kao dimna zavjesa koja treba zaštititi prijestupnike.

'Pretrpio sam jake pritiske od Karamarka i Milijana Brkića'
'Pretrpio sam jake pritiske od Karamarka i Milijana Brkića'

“Sude mi zato što svoje volim.” Jok, brate, ne sude ti zato - ako ti uopće sude, sude ti zato što si kršio zakone ove zemlje, a njihovo poštovanje je jedini pravi dokaz domoljublja. A najveći je problem to to što ni s druge strane batine, blago rečeno, ne stoje sveci.

To je izbor između Brkića na jednoj i Glavaša, Sauche, Ronka itd. na drugoj strani.     

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu