To je to što me zanima!

3 recepta za fine voćne salate

Voćnu salatu možete napraviti od bilo koje vrste voća. Nasjeckajte ga pa dodajte nekoliko kapi limuna, pokoji svježi listić mente, malo meda... Donosimo vam inspirativne prijedloge
Vidi originalni članak

1. Klasična voćna salata

Sastojci:

  • 2 kivija
  • 1 mango
  • 150 g ananasa
  • 100 g grožđa
  • 400 g miješanog bobičastog voća
  • 1 velika naranča
  • 2 žličice meda 

Postupak:

Ogulite i prepolovite kivi pa ga narežite na tanke ploške i ubacite u posudu u kojoj ćete držati salatu. Isto učinite i s mangom. Očistite i ananas pa ga narežite na male, tanke komade.

Prepolovite svaku bobicu grožđa, a naranču, također, ogulite i nasjeckajte. Ubacite i bobičasto voće, dodajte med i dobro promiješajte. Prije posluživanja salatu dobro ohladite.   

ODLIČAN RECEPT Osvježavajući mousse od jagoda

2. Od breskvi, malina i mascarponea

Sastojci: 

  • 2 zrele breskve (može i nektarine)
  • 50 g šećera
  • 1 žličica listova limunske majčine dušice
  • 100 g mascarponea
  • 100 ml vrhnja za šlag 
  • kap ekstrakta vanilije
  • 16 malina - izrezanih na pola
  • šaka pistacija - grubo nasjeckan
  • 1 žlica javorovog sirupa

Postupak: 

Breskve ogulite, narežite i posložite u 4 posudice za serviranje. Pospite ih s malo šećera pa na to stavite listiće limunske majčine dušice.

Izradite mascarpone, vrhnje, ekstrakt vanilije i preostali šećer tako da dobijete laganu, pahuljastu smjesu. Žlicom je stavljate na breskve pa na to poslažite maline i sve pospite pistacijom. Dekorirajte javorovim sirupom i listićima limunske majčine dušice, prenosi bbcgoodfood.com

SUPER JEDNOSTAVNO 3 odlična recepta, a jeftina za pripremu: Pizza u tavi, juha od rajčice i špageti 'na napuljski'

3. Salata od lubenice i dvije vrste dinja

Kod ovog recepta lubenicu i dinje možete narezati na kockice, ali želite li da salata izgleda impresivno, izdubite ih tako da dobijete male kuglice.

Količine u receptu se odnose na izrezano voće (ili u kuglicama) mjereno šalicom od 240 ml.

Sastojci:

  • 2 žlice meda
  • 1/4 žličice ribane kore limete
  • 2 žlice svježeg soka limete
  • 2 šalice dinje
  • 2 šalice Honeydew dinje
  • 2 šalice lubenice

Postupak: 

U velikoj zdjeli dobro pomiješajte med, koricu limete i sok od limete. Dodajte preostale sastojke, lagano promiješajte, pokrijte posudu i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.

Prije posluživanja salatu opet pomiješajte, rasporedite u zdjelice i ukrasite svježom mentom, prenosi bettycrocker.com.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 12.07.2021.

    Obozavam.vocne salate

Komentiraj...
Vidi sve komentare