
Voćnu salatu možete napraviti od bilo koje vrste voća. Nasjeckajte ga pa dodajte nekoliko kapi limuna, pokoji svježi listić mente, malo meda... Donosimo vam inspirativne prijedloge
1. Klasična voćna salata
Sastojci:
- 2 kivija
- 1 mango
- 150 g ananasa
- 100 g grožđa
- 400 g miješanog bobičastog voća
- 1 velika naranča
- 2 žličice meda

Postupak:
Ogulite i prepolovite kivi pa ga narežite na tanke ploške i ubacite u posudu u kojoj ćete držati salatu. Isto učinite i s mangom. Očistite i ananas pa ga narežite na male, tanke komade.
Prepolovite svaku bobicu grožđa, a naranču, također, ogulite i nasjeckajte. Ubacite i bobičasto voće, dodajte med i dobro promiješajte. Prije posluživanja salatu dobro ohladite.
2. Od breskvi, malina i mascarponea
Sastojci:
- 2 zrele breskve (može i nektarine)
- 50 g šećera
- 1 žličica listova limunske majčine dušice
- 100 g mascarponea
- 100 ml vrhnja za šlag
- kap ekstrakta vanilije
- 16 malina - izrezanih na pola
- šaka pistacija - grubo nasjeckan
- 1 žlica javorovog sirupa

Postupak:
Breskve ogulite, narežite i posložite u 4 posudice za serviranje. Pospite ih s malo šećera pa na to stavite listiće limunske majčine dušice.
Izradite mascarpone, vrhnje, ekstrakt vanilije i preostali šećer tako da dobijete laganu, pahuljastu smjesu. Žlicom je stavljate na breskve pa na to poslažite maline i sve pospite pistacijom. Dekorirajte javorovim sirupom i listićima limunske majčine dušice, prenosi bbcgoodfood.com.
3. Salata od lubenice i dvije vrste dinja
Kod ovog recepta lubenicu i dinje možete narezati na kockice, ali želite li da salata izgleda impresivno, izdubite ih tako da dobijete male kuglice.
Količine u receptu se odnose na izrezano voće (ili u kuglicama) mjereno šalicom od 240 ml.

Sastojci:
- 2 žlice meda
- 1/4 žličice ribane kore limete
- 2 žlice svježeg soka limete
- 2 šalice dinje
- 2 šalice Honeydew dinje
- 2 šalice lubenice
Postupak:
U velikoj zdjeli dobro pomiješajte med, koricu limete i sok od limete. Dodajte preostale sastojke, lagano promiješajte, pokrijte posudu i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
Prije posluživanja salatu opet pomiješajte, rasporedite u zdjelice i ukrasite svježom mentom, prenosi bettycrocker.com.