To je to što me zanima!

5 prirodnih pripravka za brži rast kose - bit će gušća i sjajnija

Kosu, nakon držanja maske i pranja, na kraju isperite hladnom vodom i neka vam to prijeđe u naviku. Hladna voda zatvara pore i potiče cirkulaciju što vodi bržem rastu kose. Uz to, kosa će biti puno sjajnija
Vidi originalni članak

Pripravke za njegu kose je zapravo vrlo jednostavno napraviti, a potrebne sastojke vjerojatno već imate kod kuće.

Sok od aloe vere 

Ovu biljku se isplati imati kod kuće u tegli. Njezin sok stimulira rast kose i pomaže u njezi vlasišta. Odrežite nekoliko listova aloa vere pa umasirajte sok u korijen kose laganim pokretima kako bi poboljšali cirkulaciju i osigurali bolju apsorpciju. Ostavite to na glavi barem dva sata, a možete i preko noći.

POGLEDAJTE VIDEO ova žena se prestala farbati i sad izgleda bolje nego prije:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Preporuka je koristiti listove biljke stare dvije do tri godine. Sok se dobiva zarezivanjem lista, a želatina bogata sluzi se vadi iz središnjeg dijela. Želatina u sebi sadrži polisaharide i lipide koji imaju ljekovita svojstva. Želatinu nemojte bacati, odlična je za njegu kože, a od nje možete napraviti i pakung za jačanje kose.

JEDNOSTAVO JE Trikovi za volumen: Natapirani pramenovi daju kosi bolji efekt

Pakung za jačanje kose

Pomiješajte gel iz jednog lista aloe, 1/2 žličice soka od limuna i 2 žlice kokosova ulja. Nanesite na kosu i ostavite 20 minuta. Za bolji učinak lagano masirajte vlasište. Kosu operite na uobičajen način. Ovaj tretman koristan je protiv opadanja kose, prhuti i seboreje na vlasištu. 

Maska od bjelanjaka

Uzmite dva jaja sobne temperature i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke dobro razmutite i nanesite na korijen kose. Za dodatni učinak omotajte glavu plastičnom folijom i omotajte je toplim ručnikom. Držite oko pola vrijeme pa isperite.

Maska od jaja i konjaka

Jaja su puna bjelančevina dok konjak sadrži tanine koji pomažu da kosa bude punija te potiču njezin rast. Uzmite dva jaja i čašu konjaka. Dobro umutite sve sastojke vilicom ili izmiksajte pa nanesite na korijen kose. Možete dodati i maslinovo ulje ako želite nanijeti masku na cijelu dužinu kose - to će joj dati mekoću. Držite pola sata do sat vremena pa isperite.

PRIVREMENO RJEŠENJE Kako sakriti izrast do sljedećeg farbanja kose? 2 trika pomažu

Hranjiva maska

Pomiješajte jedan mekani avokado, žličicu maslinovog ulja, žličicu meda i jedno jaje. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Nanesite masku ravnomjerno na kosu od korijena do vrha. Ostavite da odstoji oko 20 minuta dok se maska ​​upije. Isperite toplom vodom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare