Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

5 prirodnih pripravka za brži rast kose - bit će gušća i sjajnija

5 prirodnih pripravka za brži rast kose - bit će gušća i sjajnija

Kosu, nakon držanja maske i pranja, na kraju isperite hladnom vodom i neka vam to prijeđe u naviku. Hladna voda zatvara pore i potiče cirkulaciju što vodi bržem rastu kose. Uz to, kosa će biti puno sjajnija

VIDEO

Pripravke za njegu kose je zapravo vrlo jednostavno napraviti, a potrebne sastojke vjerojatno već imate kod kuće.

Sok od aloe vere 

Ovu biljku se isplati imati kod kuće u tegli. Njezin sok stimulira rast kose i pomaže u njezi vlasišta. Odrežite nekoliko listova aloa vere pa umasirajte sok u korijen kose laganim pokretima kako bi poboljšali cirkulaciju i osigurali bolju apsorpciju. Ostavite to na glavi barem dva sata, a možete i preko noći.

POGLEDAJTE VIDEO ova žena se prestala farbati i sad izgleda bolje nego prije:

Pokretanje videa...

Prestala je bojati kosu 01:10

Preporuka je koristiti listove biljke stare dvije do tri godine. Sok se dobiva zarezivanjem lista, a želatina bogata sluzi se vadi iz središnjeg dijela. Želatina u sebi sadrži polisaharide i lipide koji imaju ljekovita svojstva. Želatinu nemojte bacati, odlična je za njegu kože, a od nje možete napraviti i pakung za jačanje kose.

Trikovi za volumen: Natapirani pramenovi daju kosi bolji efekt
Trikovi za volumen: Natapirani pramenovi daju kosi bolji efekt

Pakung za jačanje kose

Pomiješajte gel iz jednog lista aloe, 1/2 žličice soka od limuna i 2 žlice kokosova ulja. Nanesite na kosu i ostavite 20 minuta. Za bolji učinak lagano masirajte vlasište. Kosu operite na uobičajen način. Ovaj tretman koristan je protiv opadanja kose, prhuti i seboreje na vlasištu. 

Maska od bjelanjaka

Uzmite dva jaja sobne temperature i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke dobro razmutite i nanesite na korijen kose. Za dodatni učinak omotajte glavu plastičnom folijom i omotajte je toplim ručnikom. Držite oko pola vrijeme pa isperite.

Maska od jaja i konjaka

Jaja su puna bjelančevina dok konjak sadrži tanine koji pomažu da kosa bude punija te potiču njezin rast. Uzmite dva jaja i čašu konjaka. Dobro umutite sve sastojke vilicom ili izmiksajte pa nanesite na korijen kose. Možete dodati i maslinovo ulje ako želite nanijeti masku na cijelu dužinu kose - to će joj dati mekoću. Držite pola sata do sat vremena pa isperite.

Kako sakriti izrast do sljedećeg farbanja kose? 2 trika pomažu
Kako sakriti izrast do sljedećeg farbanja kose? 2 trika pomažu

Hranjiva maska

Pomiješajte jedan mekani avokado, žličicu maslinovog ulja, žličicu meda i jedno jaje. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Nanesite masku ravnomjerno na kosu od korijena do vrha. Ostavite da odstoji oko 20 minuta dok se maska ​​upije. Isperite toplom vodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju