To je to što me zanima!

Ako vam smeta što zubar priča s vama dok vam popravlja zube, on ima dobar razlog za to

Svima je poznata situacija kada sjedite u zubarskom stolcu, dok vam zubar 'rudari' po ustima, a vi se trudite zijevati sve jače i jače i onda on počne pričati s vama. Vi mumljate i klimate, a on traži da budete mirni...
Vidi originalni članak

Korisnik helloitsme72 na Redditu je pitao zubare zašto pričaju s pacijentima dok im drže ruke u ustima. Odgovore su počeli davati i zubari i pacijenti, piše BuzzFeed.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zubari:

- Dolazim ravno s fakulteta. Učili su nas da komuniciramo s pacijentima i stvorimo odnos s njima - napisao je korisnik pod imenom EitherPriority.

- Pričamo s vama da bi vam skrenuli misli s toga da se nalazite u neudobnoj i ranjivoj poziciji. Ja uglavnom pitam pitanja na koja nisu potrebni odgovori - objasnio je JRDE_RDH.

- Ovisi o situaciji. Vama se možda ne sviđa kad pričamo, ali drugima je to možda jedina utjeha koju imaju u tom trenutku. Šutljivi zubar koji izgovara samo stručne fraze može učiniti iskustvo još gorim. Uvijek sam mislio kako bi zubari trebali poslušati i nekoliko psiholoških seminara prije nego počnu raditi - dodao je JRDE_RDH.

ZRAK IZ KOŠNICA Pčelar Mijo: 'Apiterapija je spas za astmu, alergije, bronhitis...'

- Ponekad ću pričati kada trebam skrenuti pažnju pacijenta, promumljat će odgovor, postat će frustrirani jer ne mogu ništa zapravo izgovoriti i sasvim će zaboraviti da sam im prije 10 sekundi radio nešto neugodno. To će i sami posjet zubaru učiniti ugodnijim jer će se sjećati da sam ja netko tko puno priča, a ne netko tko im nanosi bol - kaže BusyBeeBen.

- Retorička pitanja su ok, ali ponekad zaboravim da ne možete odgovoriti i pitam prava pitanja. Oprostite - dodao je BusyBeeBen.

- Moji pacijenti se koncentriraju na ono što im se događa u ustima i to im ne pomaže da se opuste pa ja zato pričam s njima i postavljam im pitanja. Svako malo zastanem kako bi mi mogli odgovoriti pa nastavim. Uočio sam da tako pacijenti ne misle o tome što im ja radim nego o razgovoru - tvrdi fangfarrierz.

ISPROBAJTE GA Spavate li dovoljno? Lagan test sa žlicom može vam to otkriti...

- Ja sam postao ustvari jako dobar u tome da shvatim što moji pacijenti žele reći mumljanjem. Usto, ponekad me to baš nasmije - kaže AntiDentite16.

- Naš ured ima slušalice i uvijek pitamo pacijente žele li slušati muziku dok su na obradi. Ako ih nešto trebamo pitati, potapšemo ih po ramenu - rekao je shinee1237.

Pacijenti:

- Razumijem pitanja s da i ne odgovorima, ali danas me moj zubar pitao kako mi je bilo na godišnjem iako je znao da nikako ne mogu odgovoriti. Čudno mi je to - požalio se helloitsme72.

- Jednom sam se skoro ugušio kad me zubar pitao pitanje za koje je trebao složen odgovor. Napisao sam mu na mobitelu da se gušim - napisao je iBeFloe.

GUBE SVOJSTVA Farmaceuti upozorili: Lijekove nemojte čuvati u kupaonicama

- Jedan zubar kojeg sam znao imao je sve najnovije tračeve iz susjedstva. Uopće niste morali odgovarati, osim ako niste imali nešto za dodati - podijelio je witchy_cheetah.

- Ako si dozvolim da počnem razmišljati o tome što mi rade pao bih u nesvijest, zato mi odgovara kada zubari pričaju - rekao je iamaravis.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • uxa 31.08.2020.

    Ne volim zubare.

  • vlaj na2 31.08.2020.

    Ne smeta mi šta priča,smeta mi zubar.

  • ante-portas 31.08.2020.

    I frizer kad ispituje a oko usiju mi zuji masinica. Brate, ne cujem te. Sad jos i masku nose.

Komentiraj...
Vidi sve komentare