To je to što me zanima!

Ako želite izgubiti višak kila, ova hrana će vam biti saveznik

Tijekom zime, pogotovo blagdana, većina ljudi nakupi par dodatnih kilograma koji im uglavnom ne smetaju... do odlaska na plažu. Ako želite bez muke izgledati fantastično, ovo trebate jesti
Vidi originalni članak

Nemasni izvori bjelančevina, kao što su piletina, jaja i pureća prsa, moćno su oružje u borbi protiv suvišnih masnoća. Hrana bogata bjelančevinama snažno potiče metabolizam i tako povećava sposobnost sagorijevanja kalorija i izgradnju mišićne mase.

Zdravo razvijeni mišići dodatno utječu na vitku liniju jer troše kalorije ne samo tijekom vježbanja nego i dok miruju.

Želite li smršavjeti, pokušajte u svaki obrok uključiti malo bjelančevina kako biste dulje ostali siti. Učinak će biti snažniji začinite li meso ljutom paprikom ili čilijem. Iako ti začini neće naglo pomaknuti jezičac vage oni sadrže kapsaicin, prirodni spoj koji može utjecati na metabolizam. Brojna znanstvena istraživanja pokazala su da jedenje čilija može ubrzati trošenje kalorija.

Najbolja hrana za skidane viška masti

Soja

Niskokalorični vegetarijanski izvori bjelančevina, poput sojina mlijeka, pomažu pri mršavljenju, pokazalo je istraživanje sveučilišta u Illinoisu. Proizvodi od soje vegetarijance će opskrbiti potrebnim  bjelančevinama, no trebali bi se povremeno naći na svačijem jelovniku.

Grejp

Iako ni on nije recept za čudotvorno mršavljenje, grejp regulira razine šećera u  krvi te tako smanjuje osjećaj gladi. Bogat vlaknima i tekućinom, grejpfrut je siromašan kalorijama pa u okviru zdrave dijete potiče mršavljenje. Odličan je za doručak ili u salati.  

Zeleni čaj

Pijenje zelenog čaja ubrzava metabolizam i potiče gubitak kilograma, pokazalo je istraživanje objavljeno u listu American Journal of Clinical Nutrition. Da bi imao učinka, treba piti 3-4 šalice na dan, a dobro ga je kombinirati s vježbanjem.

Riba

Riba je izuzetno kvalitetna i zdrava namirnica pa bi je trebalo jesti barem tri puta na tjedan. Osim što čuva srce, potiče gubitak kilograma jer regulira apetit i razine šećera u krvi. Osobito preporučljiva je masna riba, bogata omega-3 kiselinama, kao tuna ili losos.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Roy Ban 03.02.2018.

    GMO soja druge i nema.

  • 03.02.2018.

    Sve je to OK..ali bez fizičke aktivnosti nema rezultata.

  • fulir 03.02.2018.

    Soja je naročito zdrava, genetski modificirana biljka, pogotovo američka i pojedine zemlje kojima su amerikanci uvalili sjeme te modificirane biljke. Na zdravlje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare