Lifestyle

Komentari 16

Ako želite izgubiti višak kila, ova hrana će vam biti saveznik

Ako želite izgubiti višak kila, ova hrana će vam biti saveznik

Tijekom zime, pogotovo blagdana, većina ljudi nakupi par dodatnih kilograma koji im uglavnom ne smetaju... do odlaska na plažu. Ako želite bez muke izgledati fantastično, ovo trebate jesti

Nemasni izvori bjelančevina, kao što su piletina, jaja i pureća prsa, moćno su oružje u borbi protiv suvišnih masnoća. Hrana bogata bjelančevinama snažno potiče metabolizam i tako povećava sposobnost sagorijevanja kalorija i izgradnju mišićne mase.

Zdravo razvijeni mišići dodatno utječu na vitku liniju jer troše kalorije ne samo tijekom vježbanja nego i dok miruju.

Želite li smršavjeti, pokušajte u svaki obrok uključiti malo bjelančevina kako biste dulje ostali siti. Učinak će biti snažniji začinite li meso ljutom paprikom ili čilijem. Iako ti začini neće naglo pomaknuti jezičac vage oni sadrže kapsaicin, prirodni spoj koji može utjecati na metabolizam. Brojna znanstvena istraživanja pokazala su da jedenje čilija može ubrzati trošenje kalorija.

Najbolja hrana za skidane viška masti

Soja

Niskokalorični vegetarijanski izvori bjelančevina, poput sojina mlijeka, pomažu pri mršavljenju, pokazalo je istraživanje sveučilišta u Illinoisu. Proizvodi od soje vegetarijance će opskrbiti potrebnim  bjelančevinama, no trebali bi se povremeno naći na svačijem jelovniku.

Grejp

Fotolia

Iako ni on nije recept za čudotvorno mršavljenje, grejp regulira razine šećera u  krvi te tako smanjuje osjećaj gladi. Bogat vlaknima i tekućinom, grejpfrut je siromašan kalorijama pa u okviru zdrave dijete potiče mršavljenje. Odličan je za doručak ili u salati.  

Zeleni čaj

Fotolia

Pijenje zelenog čaja ubrzava metabolizam i potiče gubitak kilograma, pokazalo je istraživanje objavljeno u listu American Journal of Clinical Nutrition. Da bi imao učinka, treba piti 3-4 šalice na dan, a dobro ga je kombinirati s vježbanjem.

Riba

shutterstock

Riba je izuzetno kvalitetna i zdrava namirnica pa bi je trebalo jesti barem tri puta na tjedan. Osim što čuva srce, potiče gubitak kilograma jer regulira apetit i razine šećera u krvi. Osobito preporučljiva je masna riba, bogata omega-3 kiselinama, kao tuna ili losos.

Najčitaniji članci